Scandal la sediul PSD: protestatari ridicați de jandarmi. Un manifestant s-a urcat în copac

mălin bot protest psd
Foto: captură Facebook

Mai mulți protestatari care se aflau în fața sediului PSD din Kiseleff, București, au fost luați de jandarmi și duși la poliție.

Printre cei ridicați se află și activistul Mălin Bot, ale cărui relatări de la proteste sunt urmărite pe Facebook de aproximativ 80.000 de internauți.

În jur de 10 persoane au venit în fața sediului PSD la ora 14.00, când a început şedinţa Comitetului Executiv PSD.

Potrivit mediafax.ro, scandalul a pornit de la faptul că mai mulți membri ai Federaţiei Naţionale a Revoluţionarilor au mers în faţa partidului și le-au cerut jandarmilor să îi mute pe cei 10 protestatari aflaţi acolo, motivând că aceştia nu au autorizaţie. Revoluţionarii au spus că ei au autorizaţie de protest în fața sediului PSD încă din 1 ianuarie.

La un moment dat, unul dintre protestatari, Cristian Mihai Dide, s-a urcat într-un copac în semn de protest.

„Atât timp cât băiețașul ăla de-acolo, care în viața lui n-a citit o lege (…) Stau precum câinii să ne ia la secție. Pentru ce? Ce nu înțelegeți dumneavoastră este că vă depășiți atribuțiile”, le-a spus Dide jandarmilor, în timp ce se afla în copac.

„Nu puneți mâna pe mine. Vrei să merg la secție, merg la secție. De ce trebuie să mă iei pe sus? V-am dat actul meu de identitate. Eu nu mă dau jos că mie mi-e frică de Jandarmeria Română. Deci nu se mai poate, nu mai rezist, asta faceți tot timpul. Dar e posibil așa Sunteți 70 de oameni cu pistoale, iar noi suntem 10 protestatari”, a mai spus Cristian Dide.

„Nu aveți bază legală. V-am dat cartea de identitate, m-ați putut identifica. Cartea mea de identitate este la dumnevoastră în mână. Conform legii, procedura invității la secții este în vederea identificării. Ce faceți dumneavoastră este un abuz. Nu răspund invitației. Îmi încălcați drepturile constițuționale”, le-a spus Mălin Bot jandarmilor în momentul în care aceștia au vrut să îl ducă la secție.

„Nu aveți dreptul să faceți asta”, a mai strigat protestatarul în timp ce era băgat în dubă.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.