Scandal la rezidențiat. Rectorul UMF: „A fost o eroare tehnologică”

FOTO: Pixabay.com Barem Evaluare Națională 2018 Română
FOTO: Pixabay.com

Un scandal a început la examenul de rezidențiat de anul acesta, după ce toate lucrările celor peste 2.500 de candidați din București au fost recorectate. Primele grile-barem au fost greșite.

Rectorul UMF București, prof. dr. Ionel Sinescu, spune că a fost vorba de o eroare tehnică. Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a sugerat că e vorba de o crasă lipsă de profesionalism.

„Domnul Bodog trebuie să explice de ce s-a întâmplat asta doar la București, unde, teoretic, ar fi trebuit sa ajungă o copie identica a grilelor de corectare distribuite în țară. Iar până la finalizarea investigației și demiterea celor vinovați, dacă nu au atâta onoare (și știm că nu au), se cere suspendarea imediată a acestora din funcții și respectarea metodologiei de examen.

Este publică, este asumată de Minister și de toți cei implicați, și nerespectarea ei poate avea consecințe grave pentru mii de absolvenți. Autoritățile trebuie să le spună clar tuturor celor afectați ce s-a întâmplat și ce măsuri clare au fost luate pentru ca viitoarele generații să nu riște asemenea situații, penibile și cu potențiale consecințe extrem de grave.

Sigur, asta doar dacă vrem ca statul să nu mai fie paralel cu așteptările propriilor cetățeni, și cu atât mai mult cu ale celor pe care spunem că vrem să îi păstrăm în țara asta care are nevoie de ei”, a scris pe Facebook fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.

Rectorul UMF a declarat la Digi24 că este vorba despre o „eroare tehnologică” și l-a contrat pe Vlad Voiculescu.

„Îi știm competențele fostului ministru Voiculescu. Este regretabil că în timpul mandatului n-a făcut absolut nimic, de aceea doar îi critică pe alții care l-au înlocuit și care încearcă să facă treburile corect. Nu încearcă și nu poate nimeni să scoată pe nimeni la concurs în plus, că nu e posibil acest lucru. Știm foarte bine că tehnologia informatică nu este mereu perfectă.

Când dumneavoastră trimiteți un mail cuiva, e posibil să ajungă incomplet. Este exact ce s-a întâmplat ieri. A fost o eroare tehnologică, pe care am sesizat-o la vreme și am reparat-o încă de ieri, corectând de două ori cu grila-master tezele candidaților. Orice fel de comentarii sunt de prisos, nu fac altceva decât să inducă panică, să inducă neîncredere, nejustificată”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Sinescu, la Digi24.

FOTO: Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.