Scandal în PSD: „Ne facem de râs pentru incultură și agramatism”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Depuților, după ce, săptămâna trecută, cinci parlamentari social-democrați s-au înscris în noua formațiune politică condusă de Victor Ponta, Pro România.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că „este vorba de o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partitului”.

O reacție a venit și de la deputatul Cătălin Rădulescu, căruia organizația PSD Pitești, din care face parte, i-a retras sprijinul politic. Acesta le-a cerut colegilor să nu-i mai facă „trădători” și „șobolani” pe cei care au ales să plece în partidul lui Ponta și îi acuză pe unii lideri ai PSD de „incultură și agramatism”.

„Nu pot accepta maniera asta suburbană, golănească, lipsită de caracter, de a ne jigni unii pe alţii. Nu înţeleg cum ne-am lăudat în campania electorală cu Guvernul PSD Ponta şi apoi Victor Ponta e un trădător. Nu înţeleg cum am propus şi susţinut un Guvern PSD Tudose, şi acum Mihai Tudose e un şobolan”, a declarat Rădulescu, potrivit Hotnews.ro.

Rădulescu a mai spus și că PSD se face de râs săptămânal din cauza gafelor, însă face și el greșeli gramaticale.

„Nu ajunge că ne facem de râs săptămânal pentru incultură, agramatism, şi lipsă de expertiză? Nu ajunge că avem o mulţime de duşmani în exteriorul ţării şi în opoziţie? De ce trebuie să fim meschini, ipocriţi şi fără caracter?

E dreptul fiecăruia să îşi aleagă calea şi liderul. Sau vreţi să spune-ţi (Sic!) mincinos, că, în partidul nostru e lapte şi miere, că sunteţi toţi mulţumiţi de unele persoane care au ajuns vicepreşedinţi ai partidului, că sunteţi fericiţi de lipsa de expertiză sau profesionalism a unor miniştrii (Sic!) puşi de noi, sau că râde lumea de noi din cauza gafelor sau că îl iubi toţi pe preşedintele Dragnea, iar în spate sau pe la colţuri îl înjuraţi? Credeţi că astfel veţi opri plecarea colegilor? Nu. Vă înşelaţi”, a mai comentat deputatul.

Organizația PSD București-Ilfov a transmis un comunicat în care spune că dezertările unor colegi din partid nu pot destabiliza coaliția PSD-ALDE și că trădarea partidului reprezintă trădarea votului pe care l-au primit de la cetățeni.

„Au plecat cei slabi, au rămas cei puternici. Trădarea este imorală, din orice parte o priveşti. A te pune în slujba celor care ţi-au fost adversari este dezonorant şi nu poate fi justificat cu argumente pompoase prin care se invocă interese superioare. Trădarea este un drum ireversibil – nimeni nu mai poate avea încredere în trădători!”, se mai arată în comunicatul de presă.

Liderii PSD București-Ilfov mai spun că „dezertările câtorva colegi rătăciţi şi lipsiţi de caracter fac toate parte din acelaşi plan nereuşit al Statului Paralel de a bloca reforma justiţiei şi realizarea programului de guvernare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.