Scad prețurile pe litoral cu până la 70%

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Tarifele vor scădea pe litoral, până pe 1 octombrie, cu până la 70% față de cele din plin sezon estival. Ofertele fac parte din programul „Litoralul pentru toți”.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc anunță că de prețurile reduse, similare cu cele de la ediția de primăvară a programului, vor beneficia cel puțin 10.000 de turiști.

Pentru zona Mamaia – Constanța – Eforie tarifele pentru un sejur de șase nopți pentru o persoană pornesc de la 205 lei, la un hotel de o stea, fără mic dejun și ajung la 485 de lei la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus în pachet.

În sudul litoralului, în stațiunile Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche, tarifele pornesc de 159 de lei, pentru un sejur de șase nopți la un hotel de o stea, fără mic dejun și ajung până la 379 de lei, la un hotel de 4 stele, cu mic dejun. La un hotel de 5 stele, un sejur costă 469 de lei.

Ultimul weekend din această vară a fost la fel de aglomerat ca în vârf de sezon. Potrivit datelor Federației Patronatelor din Turismul Românesc, în jur de 170.000 de turiști au la mare la sfârșitul săptămânei trecute.

Este pentru prima dată după anul 2000 când au fost atât de mulți turiști. Hotelierii spun că au venit mulți turiști datorită vremii bune și pe fondul scăderii prețurilor cu aproximativ 30%.

CFR Călători anunță că va asigura în continuare legături din țară către stațiunile de la Marea Neagră pentru programul „Litoralul pentru toți”, însă va scoate treptat „Trenurile Soarelului”, începând cu data de 10 septembrie.

https://greatnews.ro/schimbari-importante-pe-litoralul-romanesc-plajele-sunt-ca-la-miami/