Satul fără locuitori. Timp de 20 de ani, acolo a trăit un singur cuplu

Satul Pădureni din judeţul Bihor mai există doar pe hartă şi în documentele oficiale. Singura casă din localitate a rămas pustie după ce, acum câteva zile, a murit şi ultimul locuitor, potrivit Știrilor TVR. Niciodată nu a stat mai bine la numărul de locuitori. Cu zeci de ani în urmă, satul avea peste 30 de case şi şcoală primară.

Cu timpul, pentru că nu aveau magazin și la școala din sat nu se îngrămădeau învățătorii, oamenii s-au mutat în localitățile vecine. Unde mai pui că l-a urmărit și soarta dată de numele său inițial: Satul de Necaz, așa cum a fost denumit, până la reorganizarea administrativă din 1968.

Ana Mureşan a fost învăţătoare timp de opt ani în satul Pădureni. Ţinea orele într-una dintre camerele unei case. În ultimii 20 de ani, în Pădureni au trăit doar doi bătrâni. Chiar dacă nu mai are niciun locuitor, satul Pădureni va fi şters din actele administrative doar după o viitoare reorganizare administrativă.

Exemple de alte sate „fantomă” din România

Peste 126 de localități din România nu mai au niciun locuitor. Unele au dispărut cu tot cu case din cauza unor calimități, altele nu mai au căi de acces, însă continuă să fie prezente în bazele de date oficiale ale statului. Iată câteva alte exemple:

Localitatea Eteni din Comuna Odoreu, județul Satu Mare a fost distrusă de râul Someș, pe 14 mai 1970, după ce râul a inundat satele Eteni și Cucu. Ruinele gospordăriilor din localitate au fost rase cu ajutorul buldozerelor, în timpul regimului comunist.

De asemenea, localitatea Incești din Comuna Posaga, județul Alba, conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011, nu are niciun locuitor.

Nici localitatea Bastea din Comuna Lapugiu de Jos, județul Hunedoara, nu are niciun locuitor. Ar mai fi rămas în picioare doar trei locuințe părăsite.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum poți scăpa de facturile neplătite fără să ți se taie curentul

Opt echipe de inventatori români, premiate la Salonul Internațional de la Geneva
Salvatorul de la metrou. Tânărul care a sărit pe șine și l-a scos pe bătrânul prăbușit
Alexandra Dulgheru, victorie de senzaţie cu Eugenie Bouchard!