Satul elvețian de vis care îți dă 50.000 de euro ca să te muți acolo

sat elveția albinen
Satul Albinen. Foto: Xenos (Wikimedia Commons)

Autoritățile din Albinen, un mic sat elvețian amenințat de depopulare, au găsit o soluție interesantă pentru a readuce oameni în localitate, relatează euronews.com.

În ultimii ani, satul pitoresc a fost martorul unui fenomen de depopulare, numărul locuitorilor ajungând la doar 240. Școala din sat s-a închis, iar multe dintre case sunt folosite doar ca reședințe de vacanță, așa că stau goale în cea mai mare parte a anului.

Acum, autoritățile au venit cu o posibilă soluție pentru a atrage familii care să se stabilească în sat. Adulții vor primi 21.500 de euro, iar copiii 8.500 de euro. În total, o familie cu un copil ar primi 51.500 de euro, iar o familie cu 2 copii 60.000 de euro. Propunerea urmează să fie supusă votului, iar dacă locuitorii vor fi de acord va fi aplicată.

Există însă și condiții. Cei care se stabilesc aici prin această procedură trebuie să aibă sub 45 de ani și să fie dispuși să locuiască în sat cel puțin 10 ani. De asemenea, proprietatea pe care o cumpără în sat sau pe care o construiesc trebuie să valoreze cel puțin 171.500 de euro. O altă condiție este ca această locuință să fie reședința lor principală.

Autoritățile locale care au propus planul sunt convinse că soluția este una accesibilă și că ea reprezintă o investiție reală în viitorul satului Albinen.

Alte avantaje pentru cei care s-ar muta acolo sunt peisajul montan superb din valea Ronului și aerul curat din regiune, mai notează euronews.com. Într-adevăr, locurile de muncă în sat sunt puține, însă orașele Visp și Sion se află la mică distanță de sat și sunt ușor accesibile cu mașina. Iar capitala Berna se află la mai puțin de două ore distanță cu trenul.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.