Sătenii români care nu stau la mila autorităţilor. Şi-au construit singuri dispensar şi primărie

Dispensarul uman din Babana a fost ridicat de săteni (viatasatului.ro)
Dispensarul uman din Babana a fost ridicat de săteni (viatasatului.ro)

Locuitorii comunei argeșene Babana sunt un exemplu pentru toți românii. După ce au așteptat în zadar ajutor de la autorități, ei au reușit să ridice un dispensar.

Potrivit unui reportaj realizat de Pro TV, localnicii s-au transformat în constructori și fiecare a contribuit cum s-a priceput mai bine. Primarul localității a fost bucătarul șantierului.

Lucrările la dispensar au durat 59 de zile, cu toate că termenul de finalizare era de doi ani, iar clădirea a fost terminată cu doar o treime din banii necesari.

Primarul și-a recunoscut lipsa de talent în construcții, însă localnicii i-au apreciat abilitățile culinare, el gătindu-le zi de zi sătenilor care au ridicat dispensarul.

Nu este pentru prima oară când o clădire publică este construită doar în urma voinței localnicilor. În anii trecuți, primăria, magazinele și postul de poliție au fost ridicate tot cu ajutorul voluntarilor.

Primăria i-a recompensat pe muncitori sau pe donatorii care au contribuit la proiect cu diplome și un pahar de lichior de mure, mai anunță sursa citată.

În dispensar vor lucra doi medici, care până acum dădeau consultații în primărie. Noua clădire are două cabine medicale, sală de tratament, sală de așteptare și o parcare.

Primarul Bebe Ivan, din Babana, o localitate aflată la doar 11 kilometri de Pitești și care găzduiește peste trei mii de suflete, spune că a apelat la metoda voluntariatului din cauza lipsei de susținere financiară din partea autorităților.

”Gândiți-vă, mai am 10 la sută din canalizare și nu am primit bani să o finalizez. Vă dau un exemplu, un coleg lucrează de 4 ani la un dispensar asemănător, cu fonduri europene. Nu l-a terminat nici în ziua de azi și nu-l va termina”, a spus primarul din Babana.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte