Șase studenți îi ajută pe bătrânii dintr-un azil să se simtă iar tineri

Tineri, alături de bătrânii de la azil Foto: Facebook Humanitas Nederland


Timpul petrecut la azil, departe de societate, poate fi dificil pentru mulți bătrâni, care nu mai pot interacționa cu cei tineri și cu lumea înconjurătoare, dar membrii unei organizații vor să schimbe asta.

Pentru a-și păstra sănătatea fizică și psihică, bătrânii au nevoie permanent de interacțiune și de activități diverse. Organizația Humanitas din Olanda îi ajută pe șase tineri să se cazeze gratuit la un azil de bătrâni din orașul olandez Deventer, iar în schimbul acestui lucru, aceștia trebuie să petreacă cel puțin 30 de ore pe lună cu 160 de vârstnici, să îi ajute să pregătească masa, să îi ajute la cumpărături și chiar să îi învețe să navigheze pe internet.

Beneficiile sunt de ambele părți, iar vârstnicii îi pot învăța pe studenți lucruri pe care le-au învățat în tinerețe și pot petrece astfel timp de calitate.

Totul devine astfel ceva natural pentru cei tineri, care au posibilitatea să învețe cum să interacționeze cu cei în vârstă și să le înțeleagă problemele.

Recomandările editorilor GreatNews:

Uimitoarea călătorie a unei acvile din România. 20 de țări și 25.000 de kilometri
Fotografia care a salvat un cățel, după 5 ani în care nu l-a vrut nimeni
O biserică maramureşeană din lemn, ridicată în Canada de un preot îndrăgostit de România
Un centru tribal vechi de 3000 de ani, descoperit pe teritoriul României

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.