Sarmale congelate, ideea de afaceri a unei familii din Harghita

sarmale
Foto: Themightyquill / Wikimedia Commons

O familie din județul Harghita a pus pe picioare o afacere de succes, înființând în urmă cu cinci ani o mică fabrică de sarmale.

Cei doi soți, în vârstă de 47 de ani, au investit 130.000 euro în afacerea lor, dintre care 40.000 de euro dintr-un credit bancar.

„Soţul a avut ideea, am făcut acasă sarmale şi am pus la congelator. Când le-am scos de acolo au fost bune şi soţul a venit cu ideea ce ar fi dacă am face sarmale gata pregătite şi congelate. Aşa am început”, a povestit Eniko Bajko, pentru adevarul.ro.

Cei doi soți au spus că sarmalele făcute la mica lor fabrică nu conțin conservanți, fiind gătite cu varză cumpărată din județul Covasna, pusă la murat chiar de ei.

„Totul e foarte simplu, nu punem nimic ca să ţină, fără conservanţi, le fierbem, le punem în cutii şi le congelăm”, a explicat Eniko Bajko, adăugând că fiecare sarma este împachetată manual.

Sarmalele sunt ambalate în caserole de 850 de grame, care includ 8 bucăți şi costă 14 lei, sau în caserole mai mici, de 410 grame. După ce le-au pus în caserole, le congelează, iar din momentul congelării au termen de valabilitate o jumătate de an.

Cele mai multe comenzi vin în perioadele dinaintea sărbătorilor, din noiembrie şi până de Paşte. Sunt însă comenzi şi în celelate perioade din an, pentru diferite evenimente, de la nunţi, botezuri sau înmormântări până la târguri şi festivaluri.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O familie de fermieri a obținut fonduri europene pentru conservarea pajiștilor
O casă din piatră, în inima naturii. Splendida transformare a unei ferme
Cele mai frumoase fotografii ale unui cuplu, dintr-o lună de miere care nu se mai termină