Șapte câini polițiști își caută stăpâni

Max, câinele erou a schimbat legea animalelor MAPN

Șapte câini polițiști „pensionați” își caută stăpâni la Constanța. Au între patru și șapte ani, iar unii dintre ei au la activ mai multe misiuni speciale. Potrivit Digi24, se vor organiza două licitații, pe 11 și 18 octombrie, și vor porni de la sume cuprinse între 300 și 3.000 de lei.

Rocky, de exemplu, a lucrat 7 ani în poliție și a fost pensionat pentru că a îmbătrânit, are probleme cu picioarele și nu mai e la fel de agil. A participat în peste 130 de misiuni importante.

„Sunt bine antrenați, foarte ascultători și au nevoie doar de o inimă deschisă care să-i primească în casa lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu, pentru Digi24.

În luna august, harfa.ro prezenta povestea lui Tey, un Malinois belgian, pe care Poliția Neamț l-a scos la licitație, însă nu s-a găsit nimeni care să-l cumpere.

Câinele polițist a fost evaluat de specialiști de la centrul chinologic de la Sibiu și s-a concluzionat că se descurcă destul de bine la intervenții, însă nu are calitățile unui câine polițist. În cele din urmă, Tey a ajuns la Mănăstirea Corbii de Piatră din județul Argeș.

https://greatnews.ro/povestea-eroului-max-cainele-care-intrat-istoria-armatei-romane/