Sănătatea, pe Google. Românii caută pe Internet răspunsuri la problemele medicale

Ce caută românii pe Google
Ce caută românii pe Google

Un procent de peste 56% din totalul căutărilor făcute de români pe motorul de căutare Google au fost anul trecut despre problemele de sănătate.

Astfel, Google a înregistrat 550 milioane căutări referitoare la sănătate, ceea ce arată că românii au tendinţa de a se autodiagnostica.

În topul căutărilor privind problemele de sănătate se află subiecte precum ebola, calculator sarcină, hemoroizi şi zona zoster. În ceea ce privește serviciile de sănătate, cele mai multe căutări au avut ca obiect reţelele private precum MedLife şi Regina Maria, iar la servicii farmaceutice, Farmacia Tei şi Sensiblu.

Datele Google România mai arată că 25% dintre căutări au vizat serviciile de sănătate, iar 12% serviciile farmaceutice.

Căutările pe Google despre sănătate s-au situat pe locul doi, după turism, şi înaintea celui financiar şi de frumuseţe.

” Anul trecut au fost 550 milioane de căutări în domeniul sănătăţii, este foarte mult. Comparând cu alte sectoare precum cel de frumuseţe şi îngrijire personală, financiar şi turism am rămas surprins, pentru că mă aşteptam ca oamenii să caute mai multe informaţii despre produsele de înfrumuseţare, dar partea de sănătate depăşeşte acest segment inclusiv cumulat cu finanţele”, a declarat Răzvan Iordache, industry analyst la Google România, citat de mediafax.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.