Samsung Galaxy S6 e gata de lansare

Samsung Galaxy S6, invitația la lansare
Samsung Galaxy S6, invitația la lansare

Samsung Galaxy S6 urmează să fie lansat pe 1 martie, potrivit invitației pe care a trimis-o compania presei. Ca de obicei în industria tehnologiei, nu sunt date detalii legate de cum va arăta smartphone-ul și ce dotări tehnice va avea.

Potrivit gizmodo.com, pe internet au apărut câteva fotografii cu o carcasă a noului Galaxy S6 și se pare că noul smartphone al celor de la Samsung ar urma să aibă o carcasă de aluminiu. Ca de obicei, coreenii țin detaliile noul smartphone secrete și încă nu au anunțat niciun detaliu și nu au confirmat sau infirmat vreo informație care circulă pe internet.

Potrivit unor informații care au circulat pe site-uri de specialitate, deocamdată neconfirmate de oficialii Samsung, Galaxy S6 ar putea avea aproximativ același design. E posibil ca spatele să nu mai fie din plastic, ci metalic, cel mai probabil din aluminiu.

Samsung Galaxy S6, specificații tehnice

De asemenea, Samsung Galaxy S6 ar putea fi echipat cu un procesor Snapdragon 810, memoria RAM va fi de 3GB și o capacitate de stocare de 32GB.

Samsung Galaxy S6 va veni și cu noul modul LTE Cat. 9/10, care poate oferi o viteză de download de până la 300 Mbps.

Ecranul noului Samsung Galaxy S6 va fi un QHD Super Amoled de 5,5 inci. Camera va fi de 16 MP sau de 20 MP. Ca și în cazule celorlalte modele Galaxy, S6 va rula cu sistemul de operare Android.

Samsung Galaxy S6 trebuie să „revitalizeze” vânzările

În luna noiembrie a anului trecut, jurnaliștii de la The Wall Street Journal prezentau un raport din care reieșea că modelul Galaxy S5 a generat în primele 3 luni de la lansare vânzări de 12 milioane de unități, cu patru milioane mai puțin decât modelul S4.

Samsung ar fi obținut la nivel global vânzări cu 40% mai mici decât estimările care au fost făcute înainte. trebuie specificat și faptul că vânzările Samsung au scăzut cu 50% în China, acolo unde piața locală de smartphone-uri e în mare creștere.

Noul Samsung Galaxy S6 ar avea acum rolul să revitalizeze vânzările companiei sud-coreene în ceea ce privește smartphone-urile de top.