Salvatorul de la metrou. Tânărul care a sărit pe șine și l-a scos pe bătrânul prăbușit

metrou
Foto: Captură YouTube

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a sărit pe șinele de la metrou pentru a salva un bătrân care alunecase de pe platformă într-o stație din orașul Philadelphia, Statele Unite ale Americii, relatează „Daily Mail”.

Camerele de supraveghere au surprins incidentul. Charles Collins mergea în fața lui Alfred McNamee, dar s-a întors imediat ce l-a auzit căzând. Tânărul a sărit fără să stea pe gânduri pe linia de metrou care are o șină electrificată și, ajutat de alți oameni, a reușit să îl scoată pe bătrân de acolo.

După ce filmulețul a fost difuzat de posturi de televiziune din toată țara, Collins a acceptat să iasă din anonimat. În ciuda laudelor primite din toate părțile pentru gestul său, tânărul a negat faptul că ar fi un erou și a pus totul pe seama instinctului.

„Pur și simplu l-am văzut și am sărit… a fost instinctul”, a povestit Collins pentru postul de televiziune WPVI.

Collins l-a vizitat pe bătrânul pe care l-a salvat la spital. Bărbatul a fost destul de grav rănit după ce a căzut: și-a rupt coloana și mai multe coaste, și-a sfărâmat rotula și și-a lovit splina, însă a reușit să scape cu viață.

Oficialii de la metrou au vorbit despre curajul lui Collins, dar au spus că alții nu ar trebui să îi imite gestul. Potrivit acestora, cel mai bun lucru pe care l-ar putea face o persoană aflată în situația lui Collins este să îl anunțe rapid pe casierul de la metrou, care va putea să oprească garniturile care se apropie și va putea să trimită un salvator în stație.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Opt echipe de inventatori români, premiate la Salonul Internațional de la Geneva
Un nou stat în Europa. Unde se află națiunea oamenilor liberi
Cât costă un apartament într-un bloc de containere

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.