O bancă din România dă o sumă uriașă de bani pentru ca o sală polivalentă să îi poarte numele

sala polivalentă cluj-napoca
Sala Polivalentă. Foto: Facebook

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va purta numele Băncii Transilvania. În schimb, instituția bancară va achita suma de 600.000 de euro pe o perioadă de 5 ani.

Consiliul Local al orașului a aprobat protocolul. Mai multe firme care voiau să dea numele lor Sălii Polivalente au depus oferte în perioada 1 septembrie – 9 octombrie, iar cea aleasă a fost Banca Transilvania, anunță Mediafax, citată de „Ziarul financiar”.

Contractul cu Banca Transilvania va fi semnat în următoarele două săptămâni, perioadă în care se va stabili exact şi noua denumire a Sălii Polivalente Cluj-Napoca.

Construcția Sălii Polivalente din Cluj-Napoca a început în anul 2010 și s-a terminat în 2014.

Arena multifuncțională din municipiul Cluj-Napoca este folosită ca bază locală pentru echipele masculine și feminine de baschet, volei și handbal din oraș. Arena poate găzdui 7.227 spectatori la jocurile de echipă în sală, 9.700 spectatori la meciurile de box și până la 10.000 de spectatori pe gradene și în picioare la concerte.

Sala Polivalentă are o suprafață de 38.000 de metri pătrați și 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje.

Primul eveniment sportiv care a avut loc în noua sală polivalentă a fost meciul de handbal feminin dintre echipa locală „U” Alexandrion Cluj și formația Corona Brașov, pe 9 noiembrie 2014, la care au luat parte peste 2.000 de spectatori. Primul turneu sportiv important care s-a desfășurat în noua arenă din Cluj a fost ediția a 47-a a Trofeul Carpați la handbal feminin.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este una dintre cele mai moderne din țară. Este dotată cu un sistem de preluare a apelor pluviale și reutilizare a lor la grupurile sanitare, iar încălzirea apei se face cu ajutorul unor panouri solare. În situațiile critice, necesarul de energie electrică poate fi asigurat cu ajutorul unui sistem fotovoltaic.

Sala poate găzdui următoarele sporturi: baschet, handbal, volei, futsal, gimnastică, scrimă, box, karate, judo, aikido, tir cu arcul, badminton, tenis de câmp și tenis de masă.

Sala este omologată pentru competiții sportive la standarde naționale și internaționale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.