S-a descoperit virusul care îi face pe oameni mai proști

farmacie non stop sector 3 FOTO: stevepb/Pixabay.com
farmacie non stop sector 3 FOTO: stevepb/Pixabay.com

Un grup de cercetători americani a ajuns la concluzia că există un virus care infectează creierul și îi face pe oameni mai proști. De asemenea, studiul arată că starea de sănătate generală nu este afectată. Potrivit independent.co.uk, virusul respectiv afectează de obicei algele verzi, iar până de curând nu a fost descoperit în organismul oamenilor.

Cercetătorii care au făcut descoperirea, de la Johns Hopkins Medical School, din cadrul Universității din Nebraska, spun că acest virus poate afecta funcțiile cognitive ale creierului, inclusiv percepția spațiului din jur.

„Această descoperire importantă ne arată că organismele inofensive care trăiesc în corpul uman nu pot afecta comportamentul și funcțiile cognitive. Multe diferențe fiziologice dintre persoanele A și B sunt codificate în setul de gene moștenite de la părinți, însă unele diferențe sunt din cauza a diferite microorganisme care se instalează în organsim și interacționează cu genele”, a declarat virusologul Robert Yolken, cercetătorul are a condus echipa.

La cercetare au participat 90 de persoane și s-a descoperit că 40 erau purtătorii virusului. Aceștia au avut rezultate mai proaste la testele care au vrut să demonstreze viteza de reacție, atenția și acuratețea procesării vizuale. Rezultatele cercetării au fost publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences.