S-a deschis cel mai frumos târg de Crăciun din România

Credit foto:: Bogdan Brylynski/Focus Sibiu/via pagina de Facebook Târgul de Crăciun Sibiu
Credit foto:: Bogdan Brylynski/Focus Sibiu/via pagina de Facebook Târgul de Crăciun Sibiu

Peste 80 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar și numeroase atracții pentru copii cuprinde cea de-a zecea ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu.

A fost inagurată cu un concert de nai, la fel ca în 2007. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit anul acesta – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

Prima ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007, când Sibiul era Capitala Culturală Europeană și a reprezentat un proiect pilot, întrucât tradiția acestui tip de eveniment nu exista în țară. Prima ediție a fost pusă pe picioare de către Barbara Schöfnagel, atașat social al Ambasadei Austriei la București, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu. A început cu 38 căsuțe montate în Piața Mică și a ajuns la peste 80 căsuțe 10 ani mai târziu, amenajate în Piața Mare.

Încă de la primele ediții, evenimentul și-a făcut un renume și a devenit singurul târg de Crăciun din România cunoscut în străinătate și care atrage un număr tot mai mare de turiști în fiecare an.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții de succes, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3.000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare; Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente.

Ediția 2016 aduce în prim plan o proiecție grandioasă de Crăciun, o proiecție realizată pe toate clădirile din Piața Mare, pornită în fiecare seară, timp de 46 zile. Pentru a realiza acest proiect a fost necesară o pregătire de luni de zile cu o echipă din străinătate și vor fi montate 28 de proiectoare arhitecturale, care vor crea o scenă dinamică și un aspect strălucitor al Pieței Mari din Sibiu.

Copii sunt așteptați și anul acesta la Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor putea participa la atelierul de biscuiți, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni Pixel Art.

Fotografia articolului: Bogdan Brylynski/Focus Sibiu

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.