S-a lansat noul Samsung Galaxy S8. Cât va costa în România

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Samsung a lansat noile modele Galaxy S8. Ca și în ultimii ani, vor fi două modele: S8 și S8 Plus. Principalele diferențe dintre cele două țin de dimensiunea display-ului și capacitatea bateriei. Noile telefoane de la Samsung trebuie să facă uitate problemele generate de Galaxy Note 7 anul trecut.

Samsung Galaxy S8 vine cu o ramă mult mai îngustă, iar butonul „Home” a fost eliminat. O altă noutate este asistentul virtual dezvoltat de Samsung, Bixby, care are rolul să ajute utilizatorul în folosirea smartphone-ului.

O altă noutate importantă este Dex, o aplicație prin care telefonul poate fi folosit pe post de unitate centrală. Mai exact, conectat la un monitor, o tastatură și un mouse, smartphone-ul Galaxy S8 se poate transforma într-o unitate centrală și poți avea experiența unui desktop.

Pe lângă amprentă, Galaxy S8 folosește pentru securizarea și o scanare a irisului. Această metodă poate fi folosită și pentru autentificare inclusiv pentru logarea în conturilor online, ca o alternativă la parola clasică.

O altă facilitate interesantă este Dual Bluetooth, care permite folosirea a două perechi de căști în același timp, iar fiecare își reglează separat volumul.

Galaxy S8 va fi rezistent la apă și praf. De asemenea, capacitatea de stocare va putea fi suplimentată cu un card de memorie.

Ambele telefoane sunt deja disponibile la precomandă, inclusiv în România, și ar putea fi lansate în toată lumea spre sfârșitul lunii aprilie. La Orange, de exemplu, Samsung Galaxy S8 este 348 de euro cu abonament Orange Me 42 și 795 de euro la liber, Galaxy S8+ este 449 de euro cu abonament Orange Me 42 și 895 de euro la liber.

La Vodafone, Samsung Galaxy S8 va costa 374 de euro cu abonament Red 49 și 799 de euro la liber. S8 Plus va costa 469 de euro cu abonamnet Red 49 și 899 de euro fără abonament. De asemenea, noul Samsung va fi prezent și ofertele Telekom.

Specificații tehnice Galaxy S8:

  • Ecran: Super AMOLED de 5,8 inch, cu rezoluţie 1440×2960 pixeli;
  • Sistem de operare: Android
  • Procesor: Snapdragon 835 / Exynos
  • Memorie: 4 GB RAM,
  • Capacitate de stocare: 64 GB spaţiu intern de stocare (card de memorie de până la 256 GB)
  • Cameră foto: 12 MP, f/1,7 / 8 MP, f/1,7
  • Baterie: 3.000 mAh

Galaxy S8 Plus are un ecran de 6,2 inci și o baterie de 3.500 mAh.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.