Brexit. Ryanair ar putea anula mai multe zboruri

FOTO: Ryanair.com
FOTO: Ryanair.com

Compania aeriană Ryanair amenință că toate avioanele sale din Marea Britanie ar putea rămâne la sol, dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană. Operatorul cere politicienilor și alegătorilor să se răzgândească în privința Brexitului.

Potrivit The Telegraph, șeful Ryanair, Michael O’Leary, a declarat că vrea să „creeze o oportunitate” prin care să îi facă pe oameni să își dea seama că nu vor mai avea parte, de acum încolo, vacanțe ieftine.

Într-o întâlnire pe care a avut-o la Bruxelles, O’Leary a spus că avioanele Ryanair nu ar mai decola din Marea Britanie, însă decizia ar fi una temporară.

„Cred că este în interesul nostru – nu pentru o perioadă lungă de timp – ca avioanele să rămână la sol. Am ajuns în faza în care trebuie să îl convingem pe alegătorul britanic că a fost mințit în campania pro Brexit. I s-a promis că va putea părăsi UE și că totul va rămâne la fel. Adevărul e că nu poți părăsi UE, da, este alegerea ta, dar lucrurile se vor schimba cu totul”, a spus O’Leary.

El a avertizat că va apărea „o criză reală” în aviație, pentru că vor exista multe întreruperi, amânări sau anulări în cazul zborurilor dintre Marea Britanie și statele membre ale Uniunii Europene.

„Când ajungi să îți dai seama că nu vei mai avea parte de vacanțe ieftine în Portugalia, Spania sau Italia, că trebuie să conduci până în Scoția sau Irlanda și să iei avionul de acolo, poate vom începe să regândim dezbaterea privind Brexitul”, a adăugat el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.