Rușii nu se pot abține: Medaliat la Jocurile Olimpice, depistat dopat

Rusul Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz în concursul curling la dublu mixt în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă 2018. Foto: Captură Youtube
Rusul Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz în concursul curling la dublu mixt în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă 2018. Foto: Captură Youtube

Sportivul rus Alexander Krușelințki, medaliat cu bronz în proba de dublu-mixt la curling, a fost depistat pozitiv la un control anti-doping la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, susține Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Kruşelniţki ar fi folosit substanța interzisă meldonium, care a dus la suspendarea a numeroși sportivi ruși în ultimii ani, printre care și jucătoarea de tenis Maria Șarapova.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a demarat o anchetă în cazul lui Krușelnițki (25 de ani), la solicitarea Comitetului Olimpic Internațional. Astăzi va fi publicat și rezultatul probei B.

”Ar fi foarte dezamăgitor pentru noi dacă se va dovedi că sportivul s-a dopat”, a precizat Comitetul Olimpic Internațional, care a permis prezența sportivilor ruși la competiția din Coreea de Sud sub drapelul olimpic, după ce, în prealabil, le interizese accesul la PyeongChang din cauza scandalurilor de dopaj.

Kruşelniţki, care a câștigat medalia de bronz alături de soția sa, frumoasa Anastasia Bryzgalova, la curling, a părăsit deja satul olimpic și se află la Seul, unde așteaptă rezultatul probei B.

Meldonium este o substanță interzisă care crește circulația sangvină și îmbunătățește capacitatea de efort.

Peste 160 de sportivi concurează sub drapelul olimpic, în echipa Atleții Olimpici din Rusia, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeonchang, după ce esticii au fost implicați într-un uriaș scandal de dopaj la precedentă ediție a competiției, pe care au și găzduit-o, la Soci, în 2014.

”Îl cunosc pe Krușelnițki de mulți ani”, a spus președintele federației ruse de curling, Dmitri Svishchev, adăugând: ”Doar un nebun ia substanțe interzise înainte de Olimpiadă. E o poveste ciudată. Ridică multe întrebări”.

Comitetul Olimpic Interațional a anunțat, potrivit BBC, că ”este mereu o dezamăgire când sunt folosite substanțe interzise, însă, pe de altă parte, este bine de știut că sistemul anti-doping al Jocurilor funcționează și protejează drepturile tuturor sportivilor curați”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.