Rucsacul cu moaște. Un bărbat s-a plimbat cu 30 de „sfinți” prin oraș

Poliția Locală București a descoperit în rucsacul unui bărbat șapte racle în care spunea că sunt rămășițele a peste 30 de persoane pe care le numea „sfinți și mucenici” și le purta pentru „simpla închinăciune”.

„O echipă mixtă formată din inspectori ai Poliției Locale a Municipiului București și agenți ai Patrulei Călare au găsit, marți seara, în zona Patriarhiei Române, patru persoane care aveau un comportament suspect.

La legitimare, persoanele au devenit recalcitrante. Ba mai mult, S.C.G. (un bărbat în vârstă de 38 de ani) a încercat, iritat, să ferească de privirile agenților locali un rucsac pe care îl purta cu grijă.

În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înșire: o cutie cu „10 Sfinți martiri de la Aiud”, o raclă cu „Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuță cu „Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată despre care proprietarul de moaște afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu știe nimic.

Singura sa explicație vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr”, se arată în comunicatul Poliției Locale.

Când a fost întrebat de unde le are, bărbatul s-a încurcat în declarații: „ba că le are de la un preot din Aiud, ba că sunt luate din Muntele Athos, ba că i-au fost oferite de către o pustnică din Munții Rarăului”.

Întrebat de ce le purta la el, bărbatul a spus că „sunt folosite pentru simpla și rapida propriei închinăciuni, fără scop comercial – de a le vinde sau a-i atrage, contra cost, pe enoriași să se închine la cei 30 de <<sfinți>>”.

La verificări au participat și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștiului, care au spus că moaștele nu se pot dona sub nicio formă unei persoane care nu aparține clerului, iar de obicei aceste rămășițe sunt însoțite de un document care certifică autenticitatea. Bărbatul a ajuns la Poliția Națională pentru a se stabili exact de unde provin rămășițele pe care le căra în rucsac.

Dacă apreciați acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews

”Idiotul”. Un turist care a vizitat România și-a bătut joc de 2.000 de ani de istorie

Cod roșu în oraș. De ce au apărut pe străzi panouri cu mesajul „Atenție, cad frunzele”

https://greatnews.ro/primul-soi-de-topinambur-romanesc-planta-viitorului/