Românul Tamio Nakajima a câștigat medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Tamio Nakajima este unul dintre cei mai buni tineri informaticieni din România. Foto:bihon.ro
Tamio Nakajima este unul dintre cei mai buni tineri informaticieni din România. Foto:bihon.ro

Tânărul româno-japonez Tamio Vesa Nakajima, din Beiuș, a câștigat medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale și este deja admis la Universitatea Oxford.

Nakajima, care a terminat în această vară studiile liceale în România, a câștigat medalia de aur la competiția găzduită de capitala Sloveniei, Ljubljana, și se pregătește de Olimpiada Internațională de Informatică de la Teheran, în Iran.

În Slovenia, Tamio Vesa Nakajima s-a descurcat excelent în cele patru zile ale competiției, două de configurație a calculatoarelor și două de concurs, unde a avut de rezolvat probleme de algoritmică.

Tamio a terminat cei patru ani de liceu la Beiuș cu nota zece, în timp ce la Bacalaureat, singura probă care i-a stricat media perfectă a fost nota la Limba și literatura română, unde a obținut 9,50.

Mama olimpicului român este din România, fiind absolventă de Științe economice, iar tatăl este din Japonia, fiind un informatician și electronist care lucrează în domeniul acusticii.

Tamio a fost acceptat de Massachussets Institute of Technology (MIT) din Boston, însă a ales să fie student în Marea Britanie, la prestigioasa Universitate Oxford.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.