Românul care dă o nouă viață Daciilor vechi: ”M-a costat mult suflet”

Mihai Bercioiu și o Dacie 1100 renăscută (Foto: Eduard Enea, Adevărul)
Mihai Bercioiu și o Dacie 1100 renăscută (Foto: Eduard Enea, Adevărul)

Mihai Bercioiu are 53 de ani și și-a dedicat o mare parte din viață mașinilor. Acum, el caută automobile vechi, construite în România, și le face să zboare din nou pe șosele.

Bucureșteanul spune că a fost mereu pasionat de mașini. ”Nu ştiu de unde a început treaba asta. Tata era cârciumar, iar eu aveam în cap doar maşini. Poate n-am avut jucării când eram mic, habar n-am”, și-a început Mihai Bercioiu povestea, pentru Adevărul.

Iubirea pentru mașini a lui Mihai Bercioiu l-a dus la numeroase competiții, prima la volanul Daciei 1100 a tatălui său, în urmă cu 33 de ani.

„După aceea am intrat la facultate, dar m-am lăsat destul de repede pentru că aveam în cap un singur lucru: maşini“, a mai spus bucureşteanul, care a fost mereu îndrăgostit de Dacii.

Prima mașină pe care a reabilitat-o a fost o Dacie 1100, în 2009. Atunci, a luat startul, la Sinaia, și la un campionat de raliuri special pentru mașini istorice.

Apoi a început să caute Dacii 1100. A cumpărat şase maşini şi, în peste un an de muncă, a reuşit să pună la punct un autoturism pe care îl conduce în competiţii. Dacia 1100 prinde o viteză de 160 de kilometri pe oră.

În prezent, bucureșteanul lucrează la reabilitarea unei Dacii 1300, dar și a unui Renault 16.

”Despre valoarea întreagă a reabilitării nu vorbesc. Spun doar că a costat mult suflet“, a mai spus Mihai Bercioiu, pentru Adevărul.

El crede că e mai sigur să mergi la competiții de raliuri decât să conduci o mașină pe străzile din București: ”Singurul accident pe care l-am avut a fost când m-am dat jos din maşină într-o zi. Eram parcat, am deschis uşa şi a venit unul cu maşina, a spulberat cinci maşini şi m-a luat şi pe mine.”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecția dată de cel mai sărac președinte din lume în plină criză a refugiaților
Universitățile din România care sunt gata să primească refugiați. Li se oferă cazare și masă
Fotografiile emoționante care i-au adus o avere unui refugiat sirian
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Locuri de muncă la Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS. Lista joburilor scoase la concurs