Românii vorbesc tot mai mult la telefonul mobil. Cât durează, în medie, o convorbire?

telefon
Foto: Victorgrigas via Wikimedia Commons

În medie, un român vorbește la telefonul mobil 4 ore și 21 de minute într-o lună. Este o creștere de opt minute față de anul 2015, în condițiile în care numărul abonaților la serviciile de telefonie mobilă a rămas relativ constant în ultimii doi ani.

Durata medie a unui apel de pe un terminal mobil, în primele șase luni ale anului 2016, a crescut la două minute și 40 de secunde, anunță Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

În România sunt 22,6 milioane de utilizatori activi ai telefoniei mobile,

Numărul abonaților a crescut în România cu 9 procente față de anul precedent, în timp ce numărul cartelelor preplătite active a scăzut. Utilizatorii de cartele sunt mai numeroși decât cei de abonamente, 11,5 milioane, față de 11,1 milioane.

Românii vorbesc cu 4% mai mult la telefonul mobil. Astfel, în prima jumătate a anului curent, românii au vorbit 36 de miliarde de minute la telefonul mobil.

Pentru prima oară, numărul de mesaje SMS a scăzut în România, ajungând la 9,5 miliarde de mesaje, cu 6 la sută mai puține față de prima jumătate a anului 2015. În medie, un român trimite 69 de SMS-uri în fiecare lună.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri interesante din România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.