Românii sunt mai fericiți la muncă decât acasă

Românii sunt mai fericiți la muncă decât acasă. Foto: Pixabay

Aproximativ 70 la sută dintre români au declarat, în cadrul unui sondaj, că sunt fericiți la locul de muncă, în timp ce doar 57% dintre ei au zis că sunt fericiți acasă.

Aproape șase din zece români susțin că se simt cu adevărat fericiți, potrivit aceluiași studiu, realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii (20 martie) de către Reveal Marketing Research.

”Evaluarea fericirii la muncă ia în calcul un număr finit de elemente și beneficii raționale, cum ar fi nivelul salariului, relațiile cu colegii și angajatorul”, spun autorii studiului.

În ceea ce privește fericirea de acasă, lista elementelor este mai lungă, unele dintre ele fiind de factură emoțională, cum ar fi interacțiunea cu alți oameni, cu familia, identitatea personală și convingeri, dar și echilibrul dintre muncă și timpul liber. Acest fapt ar explica de ce acest tip de fericire e mai greu de atins.

Femeile sunt mai fericite decât bărbații în România, atât la job, cât și acasă.

Profilul celui mai fericit român este cel al unei femei de 30-35 de ani, care este căsătorită, trăiește în mediul urban, are o educație medie, are cel puțin un copil și câștigă salariul mediu pe economie.

Când vine vorba de bărbați, cei mai fericiți sunt bărbații din mediul urban, cu educație superioară, venituri mai mari și care sunt căsătoriți și au copii.

Românii din mediul rural sunt mai predispuși la nemulțumiri, în special din cauza condițiilor mai precare de trai. Femeile cu mai mulți copii sunt mai fericite, în timp ce bărbații simt o presiune suplimentară odată cu creșterea numărului membrilor familiei.

Peste 1.000 de români majori au participat la acest studiu.

Cea mai nefericită țară din lume. Pe ce loc e România în topul fericirii

Foto: Pixabay

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.