Românii, drujbarii Europei! Ce cadou se așteaptă de la Cioloș

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Oficiali ai Comisie Europene le-au dat autorităților din România termen până pe data de 2 decembrie să vină cu un set de acțiuni împotriva celor care taie ilegal pădure.

„Îngrijorări referitoare la tăieri ilegale în România au fost exprimate și de alte organizații ale societății civile, și am observat că o problemă majoră în România este absența implementării Regulamentului”, se arată într-un răspuns transmis de Comisia Europeană către ONG-ul pentru protecția mediului Agent Green.

Potrivit România Liberă, militanții pentru protejarea pădurilor spun că răspunsul Comisie Europene la „strigătul” lor este „cel mai puternic”, iar „Guvernul României nu mai poate mângâia corupția și mafia pădurilor, ci trebuie să le termine începând cu Schweighofer și Romsilva.

Drept cadou de la noul Guvern pentru români de 1 decembrie avem nevoie de un nou viitor pentru păduri, nu doar de țapi ișpașitori.”

Peste un sfert de milion de hectare a pierdut România în ultimii 10 ani numai din defrişări ilegale, mai precis 280 000 de hectare.

Ieri, Albania a anunțat că adoptă o lege care interzice total, pe o perioadă de zece ani, tăierea copacilor, comerțul și exportul de lemn. Guvernul de la Tirana a luat această măsură pentru a proteja pădurile, care au început să fie tăiate în mod dramatic.

Potrivit ministrului albanez al Mediului, Lefter Koka, din anii `90 s-au tăiat sute de mii de hectare de pădure, iar mai multe suprafețe au fost distruse ireversibil.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.