Românii din vestul țării pot primi 40.000 de euro

bani fonduri echipă afacere
Foto: rawpixel / pixabay.com

Românii din vestul țării pot primi 40.000 de euro fonduri nerambursabile pentru a începe o afacere. Banii sunt oferiți în cadrul programului StartActiv Vest.

StartActiv Vest este finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 -2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, obiectivul „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.

Mai exact, prin acest program, românii din Regiunea Vest (respectiv județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș Severin) pot primi o finanțare de până la 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri non-agricole în mediul urban.

Cum poți obține 40.000 € pentru începerea unei afaceri de succes?

Înscrie-te pe site și participă la cursul gratuit pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale.

Elaborează planul de afaceri conform metodologiei proiectului și aplică pentru obținerea unei finanțări nerambursabile de maxim 40.000 Euro.

Apoi, un juriu format din experți și antreprenori va evalua planul de afaceri conform metodologiei proiectului.

Beneficiarii planurilor de afaceri selectate pentru finanțare vor beneficia de un stagiu de practică gratuit în cadrul unei firme de profil. De asemenea, ei vor fi sprijiniți gratuit în implementarea planului de afaceri (timp de maximum 18 luni) de o echipă de specialiști în dezvoltarea și managementul afacerilor.

Pe parcursul implementării planului de afaceri candidații selectați vor putea participa gratuit în cadrul proiectului la workshop-uri pe următoarele teme: management financiar, fiscalitate, contabilitate, resurse umane, legislația muncii, drept comercial.

Pot beneficia de servicii gratuite și finanțare nerambursabilă:

⇒ angajați și persoane care desfășoară o activitate independentă
⇒ persoane inactive (elevi, studenți)
⇒ șomeri (înregistrați, neînregistrați, de lungă durată)

și care îndeplinesc următoarele condiții:

⇒ intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban în Regiunea Vest
⇒ au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în Regiunea Vest
⇒ NU dețin calitatea de asociat/acționar majoritar (>50%) într-o societate comercială

Mai multe informații puteți afla AICI.

Foto: rawpixel / pixabay.com

Dacă acest articol vi s-a părut util și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.