Românii au vrut să facă un tunel pe sub Dunăre: Ne oprim, am pierdut cârtița!

Între Girgiu și Ruse, pe sub Dunăre, trebuia să existe din 2013 un gazoduct care ar fi legat România cu Bulgaria. În proiect, lungimea totală a gazoductului are 25 kilometri, din care 15,4 kilometri sunt pe teritoriul bulgăresc, iar 2 kilometri pe sub Dunăre.

Însă firma din România care trebuia să se ocupe de subtraversarea Dunării a pierdut contractul luna februarie a acestui an, iar lucrările sunt în întârziere de mai bine de un an.

Potrivit ministrului Economiei, Mihai Tudose, cei de la firma care trebuia să facă lucrările i-au transmis că au pierdut cârtița, utilajul care ar fi trebuit să sape tunelul pe sub Dunăre.

„Au pierdut cârtița. S-a prăbușit tunelul peste utilaj, s-a întâmplat altceva. Au venit cu utilajul și l-au pierdut”, a declarat ministrul la Europa FM.

O parte din costuri sunt suportate din bugetul Uniunii Europene. Din fericire, autoritățile din România au reușit să extindă termenul limită de finalizare al lucrărilor până la sfârșitul anului viitor, ceea ce înseamnă că ar fi timp să se facă o nouă licitație, pentru un alt constructor, cu o altă cârtiță.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.