Românii au o aplicație pentru situații de urgență

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Departamentul pentru Situații de Urgență, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunțat lansarea unei aplicații pentru situații de urgență.

Potrivit Știrile TVR, aplicația pentru smartphone-uri și tablete adună într-un singur loc informațiile legate de inundații, incendii, drumuri blocate, alunecări de teren și alte evenimente care necesită alertarea populației.

De asememenea, prin această aplicație se pot trimite alerte către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Mai exact, utilizatorii vor putea chema pompierii, poliția sau salvarea, pe lângă apelul telefonic la 112 și  prin intermediul acestei aplicații.

Pe lângă informațiile esențiale, utilizatorii pot trimite serviciilor de urgență și poze. ISU va ști imediat, exact, locul în care se află expeditorul, întrucât aplicația trimite și coordonatele GPS. Condiția principală este ca smartphone-ul să fie conectat la internet.

Aplicația are și o parte educativă. Cei interesați pot afla noțiuni despre cum se acordă primul ajutor sau ce măsuri se iau în cazul unui cutremur. Vor mai fi informații și despre drumurile blocate, alerte meteo, hidrologice, dar și știri din presă cu privire la situațiile de urgență.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, aplicația este finanțată de Fundația SMURD din fonduri extrabugetare în valoare de 17.000 euro în care este inclusă și mentenanța.  Aplicația „DSU” poate fi descărcată din App Store, pentru smartphone-urile și tabletele Apple și din Google Play, pentru gadgeturile care funcționează cu sistemul de operare Android.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: