România s-a calificat din nou la Mondiale. Naționala feminină de handbal rămâne singura din lume prezentă la toate edițiile

România s-a calificat pentru a 23-a oară la Campionatul Mondial de Handbal (Facebook - FRH)
România s-a calificat pentru a 23-a oară la Campionatul Mondial de Handbal (Facebook - FRH)

Naționala feminină de handbal a României a învins Austria, în deplasare, și s-a calificat la Campionatul Mondial 2017.

România s-a impus în Austria, la Stockerau, cu scorul de 33-24, după ce a fost condusă la pauză, cu 13-11. Tricolorele câștigaseră destul de clar și meciul tur, disputat la Oradea, cu 34-29.

România este singura echipă care a participat la toate cele 23 de ediții ale Campionatului Mondial. Turneul final al Campionatului Mondial 2017 va avea loc în Germania (1-17 decembrie).

”O echipa tanara, in formare, care are nevoie de timp pentru a se exprima la potentialul maxim”, a scris președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, după obținerea calificării.

Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă a lumii, a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 8 reușite. Patricia Kovacs a răspuns, pentru Austria, cu 7 reușite.

Aneta Udriștioiu, Gabriela Perianu și Valentina Ardean-Elisei au punctat și ele pe tabela de marcaj de câte 5 ori.

România a câștigat o singură dată Campionatul Mondial de handbal, în 1962, pe teren propriu. De atunci, tricolorele au mai ajuns de două ori în finală, iar de alte șase ori s-au oprit în semifinale.

La precedenta ediție, în 2015, româncele au urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.