România lui Gică Hagi: „Noi suntem niște gâze”

Gică Hagi FOTO: fcsteaua.ro
Gică Hagi FOTO: fcsteaua.ro

În ultima perioadă, marele fotbalist Gică Hagi, antrenor și administrator al Academiei de Fotbal Viitorul Constanța a avut mai multe declarații la adresa celor care conduc țară, fiind nemulțumit de faptul că aleșii au hotărât să facă stadioane în orașe precum Focșani, Alexandria sau Turnu Măgurele, în timp ce Constanța nu figurează pe această listă.

Într-un interviu pentru Wall-Street.ro, Gică Hagi i-a criticat din nou pe politicieni. „Toate angajările se fac pe grade de rudenie, pe prietenii, iar sportul nu face excepție. Nu se poate așa ceva! Când de la punctul A la punctul Z nu faci bine și nu este un parcurs sănătos, nu ai cum să faci sportivi care să lupte cu adevărat și eficient pentru tine, pentru țară.

Aici este cea mai mare problemă. Cine ne conduce nu are noțiunea de mândrie națională și nu știe să construiască oameni care să ducă acest brand de țară.

Noi ceilalți suntem niște gâze. Oamenii de acolo, de sus, ne privesc ca pe niște gâze. În rest, ei își fac jocurile lor. Își împart România cum doresc, iar noi nu mai contăm. Cel puțin pe sport suntem dezastru. Rar se face câte ceva. Vine cineva și strigă faptul că sunt prea mulți bani și așa mai departe. Statul finanțează politic doar pe-ai lor”, a declarat Gică Hagi, pentru Wall-Street.ro.

Cel mai titrat fotbalist al României a mai spus că dacă mâine ar renunța la tot și s-ar face zidar, ar face în așa fel încât să fie „cel mai bun din lume”, pentru că „trebuie să gândești ca un victorios în orice”.

Ieri, la sediul Federației Române de Fotbal, s-a decis ca Răzvan Burleanu să fie în continuare șeful fotbalului românesc pentru următorii patru ani. Fostul fotbalist al generației de aur, susținut inclusiv de Gică Hagi, a primit doar 78 de voturi, în timp ce Burleanu a luat 168 din totalul de 254.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.