România învinge Irlanda de Nord şi este aproape de Euro. Grecia, de nerecunoscut

Arena Națională. Foto: Mihai Petre, Wikimedia Commons
Arena Națională. Foto: Mihai Petre, Wikimedia Commons

La primul meci al lui Anghel Iordănescu de la revenirea pe banca naţionalei, România a învins Irlanda de Nord, la Bucureşti, şi conduce grupa de calificare F.

În urma rezultatelor de vineri, România are 10 puncte, fiind urmată de Irlanda de Nord (9 puncte) şi Ungaria (7 puncte). Grecia, considerată una dintre favoritele grupei după tragerea la sorţi, este pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct. Elenii au pierdut aseară pe teren propriu, scor 0-1, în faţa echipei de amatori din Insulele Feroe.

Supriza plăcută a meciului de aseară dintre România şi Irlanda de Nord a fost Paul Papp, fundaşul stelist marcând ambele goluri ale României. În vârstă de 25 de ani, Papp şi-a început cariera la Unirea Dej, club din oraşul său natal. FC Botoşani l-a remarcat şi l-a transferat în 2008, oferind pe atunci 80.000 de euro pentru Papp şi Adrian Boroştean. Deşi avea doar 18 ani atunci când a ajuns la Botoşani, Papp a primit rapid banderola de căpitan al echipei.

Ambele goluri ale echipei României pot fi revăzute la acest link.

După doar 14 meciuri în tricoul celor de la Botoşani, Papp a ajung la Vaslui. Moldovenii l-au împrumutat şase luni la Farul Constanţa, însă, după revenirea la Vaslui, Papp a fost titular de necontestat. În 2012, jucătorul a prins un transfer extraordinar la Chievo, echipă italiană de prima ligă. Deşi a marcat un gol pentru veronezi, Papp nu s-a impus la italieni, care l-au împrumutat mai întâi la Astra Giurgiu, apoi la Steaua Bucureşti, unde evoluează în prezent.

Papp a debutat în echipa naţională a României în februarie 2011, într-un meci amical cu Ucraina.

Calificări Euro 2016. Rezultatele complete de vineri seară

Grupa D
Georgia – Polonia 0-4
Germania – Gibraltar 4-0
Scoţia-Irlanda 1-0

Grupa F
Grecia – Faroe 0-1
Ungaria – Finlanda 1-0
România-Irlanda de Nord 2-0

Grupa I
Portugalia-Armenia 1-0
Serbia-Danemarca 1-3

Programul României în calificările pentru Euro 2016
Următorul meci al României este cel cu Feroe, din 29 martie. În 13 iunie ne vom deplasa în Irlanda de Nord, pentru un meci extrem de greu, iar pe 04 septembrie este programat meciul de la Budapesta împotriva Ungariei. România-Grecia va avea loc pe 7 septembrie 2015, urmat de un nou meci pe teren propriu, cu Finlanda, pe 8 octombrie. Încheiem calificările cu deplasarea din Insulele Feroe.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.