România, iadul animalelor. Trei cazuri de săptămâna aceasta

FOTO: Captură video/Facebook
FOTO: Captură video/Facebook

Legile care ar trebui să-i pedepsească pe cei care maltratează animelele sunt mult prea blânde, spun reprezentanții asociațiilor de profil.

Torturarea sau uciderea animalelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de până la 10 ani, iar cazurile mai puțin grave ar urma să fie în continuare sancționate cu amenzi de  până la 10.000 de lei, prevede un proiect legislativ, care a rămas blocat prin sertarele parlamentarilor.

Între timp, în România, aproape săptămânal, apar știri cu animale care sunt maltratate sau ucise. Iată trei cazuri care s-au întâmplat săptămâna aceasta:

Sfântu Gheorghe, 11 iunie 2018. Mai mulți localnici au fost suprinși în timp ce băteau cu bestialitate un cal. Animalul a fost forțat să care o bucată de beton și era lovit cu biciul. Scena era privită de pe margine cu amuzament. Poliția s-a autosesizat și încearcă să-i identifice pe făptași, potrivit Digi24.

Timișoara, 14 iunie, 2018. Două pisici date spre adopție unui tânăr au fost găsite moarte. Oamenii îl acuză pe bărbatul în vârstă de 22 de ani, dar și pe iubita acestuia că ar fi responsabili de moartea animalelor. Polițiștii timișeni anunță că au început o anchetă și l-au chemat pe tânăr la audieri, scrie tion.ro.

O tânără a povestit că a dat tânărului în vârstă de 22 de ani doi pui de pisică, în adopție, pe 12 iunie. A păstrat o perioadă legătura cu el, apoi nu a mai răspuns la mesaje și a blocat-o. Când a mers acasă la acesta, a găsit mort unul dintre pui, unul era într-o stare gravă, iar un al treilea era în agonie.

București, 15 iunie 2018. Un bărbat este cercetat de polițiști după ce noaptea trecută a înjunghiat un câine fără stăpân care intrase în scara unui bloc. Bărbatul de 39 de ani a fost dus la secţia de poliţie pentru audieri, în timp ce câinele a fost transportat la o clinică veterinară, rămânând internat pentru tratament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.