România este noua campioană mondială universitară la handbal

Tinerii handbaliști români au jucat extraordinar la Mondialele Universitare (fssu.ro)
Tinerii handbaliști români au jucat extraordinar la Mondialele Universitare (fssu.ro)

Naționala universitară masculină de handbal a României a cucerit titlul mondial, după ce a învins clar selecționata sud-coreeană, scor 28-20.

Băieții din România au evoluat extraordinar la Campionatele Mondiale Universitare de la Malaga, s-au impus la o diferență atât de mare grație intervențiilor extraordinare ale portarului Ionuț Iancu. Acesta a reușit 23 de parade în finală.

Portarul de la CSM Bucureşti, care este monitorizat şi de FC Barcelona, a fost una dintre stelele turneului final.

După ani și ani de dezamăgiri, handbalul masculin românesc pare să revină pe drumul cel bun. Iată lotul național care s-a impus atât de spectaculos în Spania:

Ionuţ Iancu, Darius Makaria – portari; Andrei Bejinariu, Ionuţ Nistor-Ioniţă, Bogdan Moisă, Ciprian Şandru,Robert Militaru, Cosmin Capotă, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Demis Grigoraş, Adrian Rotaru, Mihail Huta, Dumitru Tudorancea – jucători. Antrenor principal: Ion Mihăilă.

Nu este singura medalie cucerită de România la Campionatele Mondiale Universitare. Tot la Malaga, în finala feminină, România a pierdut în fața Spaniei, cu scorul de 14-20, obținând argintul mondial.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)