Handbalistele României visează frumos la Euro. Au învins și Croația

Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)
Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)

Naționala feminină de handbal a României a învins clar Croația, în ultimul meci al Grupei D preliminare, de la Campionatul European din Suedia.

Cu toate că începutul de meci a fost mai slab, româncele spaniolului Martin Ambros au revenit spectaculos și s-au impus, la final, cu 31-26.

Denisa Dedu a făcut o primă repriză excelentă în poartă, confirmând evoluțiile extraordinare din duelurile cu Norvegia și Rusia, în timp ce în partea secundă, Paula Ungureanu a evoluat excelent.

Defensiva a funcționat din nou excelent, în ciuda numărului mare de eliminări de 2 minute dictate împotriva tricolorelor, însă ofensiva a fost mult mai eficientă.

Cristina Neagu a marcat de 10 ori, fiind desemnată și cea mai bună jucătoare a meciului, însă întreaga echipă a funcționat excelent, chiar și în momentele de presiune ale croatelor, care au părăsit competiția, fără niciun punct.

”A fost un meci dificil, greu, dar ne-am dorit foarte mult această victorie şi s-a văzut. Nu ştiu unde ne vom opri, vom lua meci cu meci şi vom da totul pe teren. Toate ne-am luptat, ne-am zbătut şi în apărare şi în atac. Ne dorim enorm să stăm până la finalul Europenelor, ne vom lupta cu siguranţă în fiecare meci”, a spus cea mai valoroasă jucătoare a României, Cristina Neagu, după meci.

Eliza Buceschi a marcat de șapte ori, arătând din nou mult calm și clasă în atac, în timp ce Aneta Udriștoiu a punctat de patru ori în poarta croatelor.

România se califică în grupele principale, unde va înfrunta Ungaria, Danemarca și Cehia. Din grupă mai fac parte Rusia și Ungaria.

Tricolorele vor rămâne la Helsinborg și pentru aceste partide. În semifinale se califică primele două echipe din această grupă, iar celelalte două semifinaliste vor fi alese dintre Suedia, Serbia, Germania, Franța, Olanda și Spania.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.