România, campioană mondială la fotbal în 5! Victorie extraordinară în finala cu Anglia

România s-a impus într-o competiție la care au mai participat jucători din 52 de țări. Foto: Fabio Piva/Red Bull Content Pool
România s-a impus într-o competiție la care au mai participat jucători din 52 de țări. Foto: Fabio Piva/Red Bull Content Pool

Chiar dacă nu este o competiție recunoscută de FIFA, Mondialul de fotbal 5 la 5, organizat sub patronajul starului brazilian Neymar, a avut peste 100.000 de participanți. Cei mai buni dintre ei sunt români.

România a câștigat competiția Neymar Jr´s Five, organizată în orașul natal al marelui jucător brazilian, Praia Grande.

La întrecere au participat peste 100.000 de jucători din 53 de țări, dar în finala întrecerii au ajuns România și Anglia.

A fost o finală echilibrată, care s-a încheiat fără goluri, după expirarea timpului regulamentar de 10 minute. Soarta partidei a fost decisă în urma unui joc de unu la unu, între românul Silviu Radu și englezul Kalne Wright. Britanicul a irosit o șansă uriașă de a marca golul de aur, iar românul a profitat, a țâșnit spre poartă și a înscris.

“Când am reușit să intru în posesia mingii și am început să înaintez către poartă, mi-au dat lacrimile de bucurie, așa că nu știu exact cum am înscris golul”, a povestit Silviu, citat de site-ul cluburi-sportive.ro.

Neymar nu s-a sfiit să îi laude pe campioni. ”Am văzut cât de motivată este echipa României și mi-am spus că au stofă de campioni. Așa a fost”, a precizat superstarul de la FC Barcelona.

Drept premiu, românii au câștigat o excursie la Barcelona, unde vor petrece timp alături de Neymar și îl vor vedea jucând pe Camp Nou.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.