România perfectă! Handbalistele noastre au învins și cea mai bună echipă a Africii

Cristina Neagu (nr. 8, în albastru) s-a ridicat din nou deasupra tuturor. Foto: Federația Română de Handbal
Cristina Neagu (nr. 8, în albastru) s-a ridicat din nou deasupra tuturor. Foto: Federația Română de Handbal

Naționala feminină de handbal a României și-a continuat parcursul impecabil la Campionatul Mondial din Germania cu un succes în fața Angolei.

Româncele, care ieșiseră învingătoare și în primele trei dueluri din Grupa A, cu Paraguay, Slovenia și Spania, au răpus și cea mai bună echipă africană, cu scorul de 27-24.

Angolezele, care învinseseră surprinzător România la Jocurile Olimpice de la Rio, au început mai bine meciul și au condus și cu patru goluri (13-9). Până la pauză, însă, tricolorele au reușit să revină și să egaleze (14-14). Echilibrul s-a menținut și în debutul reprizei secunde, cele două echipe trecând pe rând la conducerea scorului, care a rămas unul foarte strâns.

Cristina Neagu, cea mai valoroasă jucătoare a României și a lumii, a fost din nou vedeta zilei, în ciuda unui procentaj destul de scăzut la aruncare, însă a compensat prin pase decisive de o calitate extraordinară și cu goluri în momentele cele mai delicate ale partidei.

Diferența a fost făcută în a doua parte de către câteva goluri spectaculoase ale Cristinei Neagu, de paradele Iuliei Dumanska, dar și de jocul bun făcut în apărare de fetele noastre, care au fost mult mai disciplinate decât angolezele.

Aneta Udriștoiu, Crina Pintea, Eliza Buceschi și Valentina Elisei-Ardean au mișcat și ele de câteva ori tabela de marcaj în meciul cu africancele, care părăsesc competiția.

Scor final, 27-24, după un al treilea meci consecutiv foarte tensionat. Pentru tricolore, care sunt deja calificate în optimile de finală, urmează cel mai greu meci al grupei, cu Franța, care va avea loc vineri. Tricolorele nu mai au cum să rateze primul loc în Grupa A, urmând să întâlnească, în optimile de finală, ocupanta locului 4 din Grupa B.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.