România ajută Moldova cu 16 milioane de lei

România va trimite un ajutor umanitar în Republica Moldova în valoare de 16 milioane de lei, conform unei hotărâri luate ieri de Guvern.

”Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova printr-o hotărâre de guvern. Ajutorul este în valoare de 16,69 milioane lei şi constă în alimente de bază – făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, dar şi păcură pentru încălzit”, a explicat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Produsele care vor ajunge peste Prut vor fi scoase din rezerva de stat a României, iar transportul va fi asigurat tot de partea română.

Pentru păcură se vor cheltui încă 3,13 milioane de lei, bani care vor fi luați din fondul de rezervă bugetară și vor fi acordați Ministerului Afacerilor Interne, care va coordona transportul de păcură către Republica Moldova.

”Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul României l-a promis Republicii Moldova şi care tine cont de necesităţile locale, din anumite sate şi oraşe din Republica Moldova care trec printr-o perioadă dificilă”, a adăugat Dan Suciu.

Ajutorul fusese anunțat de premierul Dacian Cioloș în urmă cu o lună, după întâlnirea cu omologul său moldovean Pavel Filip.

Acordarea primei tranșe din acordul de asistență financiară rambursabilă este condiționat de un set de măsuri concrete pe care trebuie să le ia Guvernul de la Chișinău.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase case din copaci. 12 locuințe în imagini superbe
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici