Un român, ales Fotograful anului 2014 în Australia

Fotografie realizată de Mihai Florea

Un român stabilit de 17 ani în Melbourne, a fost desemnat Fotograful anului 2014 în Australia.

Premiul i-a fost acordat de revista „Australian Photography + digital”, cea mai importantă publicaţie de specialitate din ţară.

Mihai Florea, în vârstă de 47 de ani, este de profesie inginer.  El a primit ca premiu un cec de 5.000 de dolari şi un aparat foto, în valoare de 1.495 de dolari.

Juriul revistei a selectat câştigătorii în urma analizării a peste 7.500 de fotografii artistice realizate de fotografi semiprofesionişti şi amatori din întreaga Australie.

Mihai Florea a fost desemnat câştigătorul absolut al concursului, precum şi câştigătorul categoriei pentru fotografii alb-negru. Au mai fost acordate premii pentru categoriile „Peisaj”, „Viaţa în Natură” şi „Portret”.

„În concurs au intrat nişte imagini cu adevărat extraordinare ale concurenţilor, chiar nu mă aşteptam la aşa ceva. Este o onoare pentru mine şi mulţumesc foarte mult organizatorilor”, a declarat Florea, potrivit mediafax.ro.

Mihai Florea este inginer constructor şi trăieşte în Australia din 1998. Este căsătorit, are doi copii, iar în prezent, lucrează în cadrul primăriei unei mici localităţi de lângă Melbourne.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.