Un român a filmat atentatul terorist din Londra: „Ferească Dumnezeu ce-i aicia” | VIDEO

atentat terorist londra
Foto: Captură YouTube / ProTV

Florin Morariu, un român originar din Iași aflat în Londra, a filmat mai multe scene petrecute azi-noapte pe străzile din capitala Marii Britanii, când teroriștii au înjunghiat mai mulți oameni, relatează postul de televiziune ProTV, care a intrat în posesia imaginilor realizate de român.

Bărbatul era la muncă la partiseria unde lucrează și a văzut cum unul dintre atacatori a înjunghiat o persoană cu un cuțit.

Florin Morariu spune ca l-a lovit pe unul dintre teroriști cu o navetă în cap. Apoi, acesta a luat o bâtă pentru a se apăra, dar nu a mai fost nevoie deoarece au intervenit agenții de poliție.

Bărbatul a surprins evacuarea răniților și haosul care a urmat atacului. A părăsit locul după ce poliția a avertizat că va folosi grenade cu gaz.

„E atac terorist aicia. Nebunii ăștia… I-am dat un basket în cap la un terorist d-ăla. Ferească Dumnezeu ce-i aicia, fraților… Ce cuțit i-o băgat lu’ unu în gât, băi Doamne… Îs trei… Adu ceva dur…adu bâta aia”, se aude pe înregistrarea realizată de Florin Morariu.

Martor: „Alergau și strigau: „Asta este pentru Allah”! Au înjunghiat o fată de 10-15 ori”

7 oameni au murit, iar alți 48 au fost răniți și duși la spital, după ce o dubă care mergea cu viteză mare a intrat în mulțime pe Podul Londrei. Apoi, 3 bărbați înarmați cu cuțite au ieșit din mașină și au început să îi atace pe oamenii aflați în zona Borough Market pe străzi, în cafenele, baruri și restaurante.

Unii dintre oamenii din baruri și restaurante s-au ascuns sub mese sau în toaletele clădirilor. Actul terorist s-a petrecut în partea de sud a Podului Londrei.

Cei 3 suspecți au fost împușcați mortal de poliție în timpul confruntării cu forțele de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here