Roland Garros 2018: Simona Halep a fost perfectă cu belgianca Elise Mertens!

Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons
Simona Halep FOTO: Tabercil/Wikimedia Commons

Roland Garros 2018: Simona Halep – Elise Mertens. Liderul mondial s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de pe zgură, după o evoluție impecabilă cu belgianca Elise Mertens, locul 16 în clasamentul mondial, scor 6-2, 6-1.

Simona Halep – Elise Mertens s-a disputat pe arena centrală Philippe Chatrier, însă spectatorii nu au avut parte de un duel echilibrat, în ciuda eforturilor susținute ale belgiencei.

A fost a doua întâlnire dintre cele două jucătoare, în precedentul duel, disputat în urmă cu câteva săptămâni, la Madrid, românca impunându-se cu un categoric 6-0, 6-3. Belgianca în vârstă de 22 de ani a acuzat atunci probleme medicale. Astăzi, nu a mai avut însă această scuză.

Simona Halep a lovit mingea extraordinar, a servit impecabil, cedându-și serviciul o singură dată, pe final de meci, și a alergat ca un diavol pe suprafața roșie de la Paris. Românca în vârstă de 26 de ani a arătat un tenis de înaltă clasă pe toată durata meciului și se pregătește de un meci interesant în sferturile de finală, împotriva învingătoarei duelului Angelique Kerber – Caroline Garcia.

Roland Garros 2018: Simona Halep – Elise Mertens 6-2, 6-1 LIVE

Simona Halep – Elise Mertens 0-1. Belgianca Mertens câștigă lejer primul game al întâlnirii. Jucătoarea cu patr titluri WTA în palmares își declară intențiile ofensive încă din start, ”paralizând-o” pe Halep cu câteva lovituri câștigătoare imparabile.

1-1. Simona răspunde cu stil. Game la zero câștigat pe propriul serviciu de liderul mondial, care pare să aibă din nou un plan de joc bine conturat.

2-1. Primul game al meciului care ajunge în ”prelungiri” aduce și primul break pentru Simona Halep. Românca a profitat de câteva erori ale belgiencei, care încearcă să scurteze cât mai mult punctele și să lovească decisiv. De cealaltă parte, liderul mondial aleargă mult, construiește tacticos punctul și găsește mai mereu lovituri incomode.

3-1. Simona Halep ia majoritatea aplauzelor puținilor spectatori adunați atât de devreme pe arena centrală de la Roland Garros. Românca servește foarte eficient astăzi, iar loviturilor puternice, plate, ale adversarei sale nu par să o încurce prea mult.

3-2. Numărul 1 mondial arată o excelentă mobilitate în teren și o inteligență fină în jocul de la fileu – considerat de mulți o slăbiciune a româncei -, însă nu reușește un nou break. Mertens se ține aproape cu ajutorul unui bombardament susținut de pe fundul terenului.

4-2. Simona își continuă recitalul pe propriul serviciu. Până acum, belgianca nu a reușit să își creeze nicio șansă de break.

5-2. Încă un break splendid reușit de Simona Halep, care o domină clar pe adversara sa când schimburile de mingi se prelungesc.

6-2! Simona Halep câștigă primul set al meciului, după 35 de minute de tenis excepțional, în care a arătat un nivel de dominare pe zgură ce amintește (poate) de marele campion spaniol Rafael Nadal.

Simona Halep – Elise Mertens, povestea unui set scurt

Simona Halep – Elise Mertens 6-2, 1-0. Românca nu îi oferă nicio clipă de respiro belgiencei și începe setul doi cu un break. Este greu de crezut că Mertens poate schimba soarta duelului și o poate opri pe Halep din drumul spre sferturile de finală la Roland Garros 2018.

6-2, 2-0. Serviciul, considerat de specialiști a fi unul dintre aspectele jocului la care Simona Halep trebuie să mai lucreze, a funcționat excelent astăzi pentru româncă. Liderul mondial se apropie cu pași repezi de faza următoare a competiției.

6-2, 3-0. Break la zero pentru Simona Halep! Românca controlează autoritar jocul cu belgianca Mertens, care a reușit să câștige doar 6 din ultimele 25 de puncte disputate pe arena Philippe Chatrier, care, între timp, a început să se umple.

6-2, 4-0. Belgianca pare atât de demoralizată de evoluția excelentă a Simonei Halep încât pare că vrea ca meciul să se termine cât mai repede. Cu toate că a încercat o mică revoluție în acest game, conducând cu 30-0, Mertens a fost imediat pusă la punct de liderul mondial, care nu i-a acordat nici de această dată șansa unei mingi de break.

6-2, 5-0. Încă un break fantastic, la zero, reușit de Simona Halep. Românca a fost cu adevărat incredibilă azi.

6-2, 5-1. Pe fondul relaxării româncei, Elise Mertens reușește primul ei break al meciului și evită rușinea unui set pierdut la zero în fața liderului mondial.

6-2, 6-1! Victorie Simona Halep, după o evoluție splendidă a jucătoarei aflate pe primul loc în lume.

Atât Simona Halep, cât și Elise Mertens cedaseră un singur set în primele trei dueluri de la Roland Garros 2018, pașii greșiți venind chiar în manșa inaugurală a turneului de Grand Slam de pe zgură.

Ce urmează pentru Simona Halep la Roland Garros 2018

Simona Halep mai jucase de trei ori în ”optimi” pe zgura de la Paris și a pierdut o singură dată, în 2016, la australianca Samantha Stosur. În celelalte două ocazii, în 2014, când a învins-o pe americanca Sloane Stephens, și 2017, când a trecut de Carla Suarez Navarro, românca a reușit să ajungă până în finală la Roland Garros.

După victoria succintă de azi, pe Simona Halep, singura româncă rămasă ”în viață” în turneul de simplu la Roland Garros 2018, o așteaptă un adversar foarte dificil în sferturile de finală: fie nemțoaica Angelique Kerber, cap de serie 12, fie favorita locală Caroline Garcia (Franța, 7).

Între timp, capul de afiș al optimilor de finală pe tabloul feminin de la Roland Garros 2018 va fi meciul dintre Serena Williams și Maria Șarapova. Americanca o conduce cu un incredibil 19-2 pe rusoaică.