Roland Garros 2018: Șase românce își încearcă norocul pe zgura de la Paris

Șase românce se luptă pentru titlul de Grand Slam de la Roland Garros 2018. Simona Halep este pentru prima oară în carieră cap de serie numărul 1 la French Open, unde a ajuns de două ori în finală. Dacă vrea să rămână lider al ierarhiei WTA, constănțeanca trebuie să se auto-depășească la Paris.

În primul meci de la Roland Garros 2018, finalista de anul trecut o va întâlni pe americanca Alison Riske. Va fi a treia confruntare dintre cele două jucătoare, Simona Halep impunându-se în precedentele două dueluri.

Dacă va trece de primul hop, românca în vârstă de 26 de ani va juca împotriva unei invitate a organizatorilor, fie franțuzoaica Myrtille Goerges, fie americanca Taylor Townsend.

Puțin mai jos pe tablou este Sorana Cîrstea. Frumoasa târgovișteancă, fostă sfert-finalistă la French Open, va avea o misiune dificilă în prima rundă, urmând să o întâlnească, pentru prima oară, pe australianca Daria Gavrilova, cap de serie 24.

Halep și Cîrstea se pot întâlni în optimile de finală ale Roland Garros 2018, însă în secțiunea de tablou în care au fost repartizate mai sunt jucătoare puternice, precum franțuzoaica Kristina Mladenovic și belgianca Elise Mertens.

Irina-Camelia Begu va juca în primul tur împotriva slovacei Anna Karolina Schmiedlova, având șansa să egaleze la 2 situația în duelurile directe, în timp ce Ana Bogdan va încrucișa racheta pentru prima oară cu cehoaica Marketa Vondrousova.

Mihaela Buzărnescu, cap de serie 31 la turneul de Grand Slam de pe zgură, se va duela, tot în premieră, cu americanca Vania King.

În fine, Alexandrei Dulgeru, singura reprezentantă a României care a trecut de calificările Roland Garros 2018, i-a ieșit în cale o altă americancă, Christina McHale. Cele două s-au mai întâlnit o dată, în urmă cu șase ani, iar învingătoare a ieșit sportiva din SUA.

Marius Copil, singur printre străini la Roland Garros 2018

Marius Copil va încerca să câștige primul meci din carieră la Roland Garros. Arădeanul în vârstă de 27 de ani, singurul român din competiția masculină de simplu, se va duela cu italianul Marco Cecchinato.

Este o șansă importantă pentru Copil, locul 95 în clasamentul ATP, aflat la a doua prezență pe tabloul principal la Paris. Dacă va trece de Cecchinato, românul va încrucișa racheta cu un australian – Bernard Tomic, venit din calificări, sau Nick Kyrgios – cap de serie 21.

Simona Halep, pentru prima oară cap de serie 1 la Roland Garros