Roger Federer câștigă Australian Open, la 35 de ani. Doi campioni care te conving să îți dai copilul la tenis

Elvețianul Roger Federer a câștigat în cinci seturi disputa cu marele său rival, Rafael Nadal, și a ajuns astfel la al 18-lea titlu de mare șlem din carieră.

Federer, ajuns la 35 de ani, a irosit o mulțime de mingi de break în acest meci, însă a reușit să se impună până la urmă cu 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3. În ultimul game al finalei, pe serviciul elvețianului, Rafael Nadal a avut șansele sale de break, însă inspirația a fost de partea Federer.

Nadal și Federer au început acest turneu ca favoriți 9 și 17, însă și-au dat seama că au o mare șansă la victoria finală, mai ales după ce doi jucători-surpriză – Mischa Zverev și Denis Istomin – i-au eliminat pe favoriții 1 și 2, britanicul Murray și sârbul Djokovici.

13 ani de rivalitate. Doar pe teren

Rivalitatea dintre Nadal și Federer a început în 2004, când spaniolul, pe atunci în vârstă de doar 17 ani, reușea să îl învingă pe elvețian la Miami. Amintim că, la acea vreme, Nadal ocupa locul 34 mondial.

Un an mai târziu, tot la Miami, cei doi s-au întâlnit în finală, iar Federer și-a luat revanșa, revenind de la 0-2 la seturi.

Două luni mai târziu, cei doi s-au duelat și în semifinala de la Roland Garros, Nadal câștigând în 4 seturi. În acel an, spaniolul cucerea primul său titlu de mare șlem. Pe suprafața sa favorită, zgura.

Au urmat o mulțime de meciuri între cei doi, iar Nadal s-a impus în majoritatea. Statistica arată un 23-13 pentru Nadal, incluzând și înfrângerea de azi a spaniolului. Totuși, în privința titlurilor de mare șlem, Federer a reușit să ”strângă” 18, în timp ce Nadal – 14, la fel ca americanul Pete Sampras.

Însă, în ciuda rivalității de pe teren, Federer și Nadal sunt buni prieteni, demonstrând de ce sportul acesta este atât de apreciat și respectat în întreaga lume. Tenisul nu formează roboți, sportivi perfecți, el formează caractere. Amintim aici și celebra declarație a Martinei Navratilova: ”Tenisul mi-a dat suflet”.

Sâmbătă, Serena Williams a câștigat finala feminină, după o finală decisă în două seturi – 6-4, 6-4 – împotriva surorii sale, Venus. Serena, care are vârsta lui Federer, ajunge astfel la 23 de turnee de mare șlem câștigate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.