Rochii bărbătești și pantaloni pentru femei. Designerii anunță tot mai multe colecții unisex

Cum ar arăta o jachetă pe care să o poată purta deopotrivă și o femeie și un bărbat. Ce ne facem cu lipsa rochiilor?  Ar încălța bărbații un stiletto? Ei bine, răspunsul l-a dat noul trend din fashion – agender, adică fără gen – o experiență de shopping neutră, realizată de designerul Faye Toogood.

Potrivit Newsweek, designerul temerar a vrut să scape de stereotipuri atunci când vine vorba de a cumpăra haine, iar magazinul creat de el pare mai degrabă o galerie de artă decât un butic.

„Proiectul stabilește o nouă agendă care să mute piața de modă mai aproape de realitățile actuale”, explică designerul.

Iar realitatea acestuia spune răspicat că nu e nimic în neregulă ca un bărbat să îmbrace haine de femeie și invers. Fuste pentru bărbați și pantaloni largi pentru femei se poartă deja. Mai sunt designeri care propovăduiesc puloverele și vestele lungi cât rochiile.

Iar tema generală stă în absența culorii. Majoritatea hainelor sunt negre, albe sau gri și trebuie să cauți bine să dai peste ceva sub 100 de lire.

Richard Nicoll este un alt designer care nu mai face diferența între pense și tăietura dreaptă și a creat colecția „S/he” pentru Gucci. Și modelele transgender, foarte versatile, sunt din ce în ce mai căutate, cum sunt Andreja Pejic și Hari Nef.

„Dacă vrem să ne îndepărtăm de stereotipurile legate de gen și să vedem omul ca ființă umană, trebuie să avem în vedere hainele. Dacă ar fi hainele neutre atunci moda ar deveni o expresie a individualității și umanului”, a declarat și Brita Fernandez Schmidt, director executive a ONG-ului Women for Women International UK, pentru Newsweek.

Prin urmare, în lumea modei, hainele unisex au devenit deja o preocupare. Doar că magazinul Agender nu se umple încă de bani, ci doar de curioși, deocamdată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
Filmuleţul momentului. Un grup de norvegience frumoase îşi apără agricultura
TOP 10. Cele mai frumoase imagini cu Universul