Robotul care îi ajută pe elevi să devină studenți la o universitate din România

universitatea babeș bolyai
Biblioteca Universității Babeș-Bolyai. Foto: news.ubbcluj.ro

Se numește Hiphi. Acest robot oferă informații, pe Facebook, elevilor care vor să se înscrie în procesul de admitere la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universității Babeș-Bolyai.

„Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, alături de compania Imprezzio Global, a implementat o soluţie software de tip chatbot pentru a facilita procesul de admitere din acest an. Chatbot-ul este un soft automatizat, gândit să răspundă rapid la întrebările utilizatorilor şi să extragă informaţii relevante dintr-o cantitate uriaşă de date“, precizează reprezentanţii UBB, citați de Adevărul.

Universitatea clujeană dorește să dezvolte și mai mult Hiphi astfel încât acesta să ajungă a fi un ghid virtual care să-i ajute pe studenți pe toată durata studiilor. Printre informațiile care vor fi oferite de robot vor fi cele despre cursuri, cazare, examene, evenimente și contracte de studiu.

La cursurile Facultății de Istorie și Filosofie participă, în prezent, peste 1.500 de sutdenți, în limbile română, maghiară, engleză şi franceză. Facultatea oferă 10 specializări la nivel licenţă, 17 programe de master şi 3 domenii la nivelul studiilor doctorale.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.