RISE Project: Liviu Dragnea e anchetat în Brazilia pentru „portocale”

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

RISE Project și una dintre cele mai mari publicații din Brazilia, Folha de São Paolo, au obținut confirmarea că autoritățile din această țară au în lucru o anchetă în care este vizat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit Riseproject.ro, procurorul federal Carlos Wagner Barbosa Guimarães le-a declarat jurnaliștilor de la RISE Project și Folha de São Paolo că Liviu Dragnea și Mugurel Gheorghiaș sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia.

Procurorii brazilileni au început ancheta după ce au fost contactați de anchetatorii din România, în vara anului trecut. Barbosa Guimarães a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit „portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia.

În portugheză, „laranja”, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri. Mai multe detalii despre această anchetă puteți citi pe RISE Project.

Jurnaliștii de la RISE Project spun că Liviu Dragnea ar fi zburat în Brazilia, pentru prima dată, pe 16 februarie 2009, când era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Jurnaliștii mai arată, cu date concrete, că șeful PSD a fost de 16 ori în Brazilia. În 2013, ar fi mers în America de Sud și secretara sa, Irina Alexandra Tănase, care a intrat în Brazilia alături de Mugurel Gheorghiaș. „În total, Irina Tănase a vizitat Fortaleza de șase ori între 2013 și 2016, fiind de cinci ori în compania lui Dragnea și o dată în cea a lui Gheorghiaș”, susține Rise Project.

Investigația completă o găsiți – AICI.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.