Rezultate moțiune de cenzură Guvern. Duelul dintre Dragnea și Grindeanu a fost tranșat

Rezultate moțiune de cenzură Guvern FOTO: Libertatea.ro
FOTO: Libertatea.ro

Rezultate moțiune de cenzură Guvern. 13:34. Guvernul condus de Sorin Grindeanu a fost demis. Au fost 248 de voturi, din care 241 au fost pentru moțiunea de cenzură și căderea lui Grindeanu.

Rezultate moțiune de cenzură Guvern. 11:47. „E o zi tristă pentru noi. Premierul nu a performat. Nu a mers rău, a mers binişor, dar nu e de ajuns. Dar PSD nu câştigă 45% la alegeri dacă le promitea românilor că vor trăi binişor”, a spus Liviu Dragnea.

11:23. „După care prietenii mei din PSD, colegi care se află azi în faţă mea, aţi insistat că ar fi bine să accept pentru stabilitatea României, pentr PSD, că am experienţă, că am fost ministru, că sunt un om onest şi muncitor.

Am spus da şi pentru că Dragnea mi-a promis că e prietenul meu, că mă va susţine, că facem un guvern din miniştri competenţi pe care partidul îi susţine şi care o să-şi facă treaba.

Am acceptat ministriii pe care mi i-a propus Dragnea. La nici 6 luni, aflu brusc că guvernul nu prea îşi face treaba, că miniştrii sunt buni dar nu prea, că ţară totuşi nu e brusc în vest şi totul se baza pe o analiză pe care nu a văzut-o nimeni înainte la partid, făcută de un singur om”, a declarat Sorin Grindeanu în Parlament.

11:1o. În banca rezervată Guvernului stau doar trei oameni: Sorin Grindeanu, Augustin Jianu și Victor Ponta.ț


România așteaptă rezultate moțiune de cenzură Guvern de astăzi. Dezbaterile au început în Parlament la ora 11:00. Moțiunea de cenzură la adresa guvernului Sorin Grindeanu, depusă de PSD și ALDE a fost semnată de 222 de parlamentari, în condițiile în care are nevoie de minim 233 de voturi pentru a trece. Tot ce trebuie să știi despre ce înseamnă o moțiune de cenzură puteți afla de – AICI

Nimeni nu știe sigur ce rezultate moțiune de cenzură Guvern vor fi, în condițiile în care PSD nu a reușit să convingă UDMR să susțină căderea guvernului, iar în tabăra social-democraților ar fi mai mulți parlamentari care ar vota împotrivă.

Criza a apărut după ce premierul a refuzat să demisioneze, deși a pierdut sprijinul partidului la guvernare. Premierul Sorin Grindeanu a ajuns de dimineață la Parlament, i-ar înainte de dezbatere și rezultate moțiune de cenzură a avut o ședință cu Victor Ponta, pe care l-a numit secretar general al Guvernului, și Daniel Constantin.

Rezultate moțiune de cenzură Guvern. Critici la adresa lui Dragnea

În PSD au început să apară critici la adresa modului de a conduce a președintelui Liviu Dragnea. Ministrul demisionar al Culturii, Ionuț Vulpescu, ar putea înclina balanța și rezultate moțiune de cenzură Guvern.

„Nu am semnat Moțiunea de Cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria față de partidul din care fac parte, deși nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilință publică”, scrie pe Facebook Ionut Vulpescu, ministrul demisionar al Culturii.

Vulpescu a criticat voalat stilul de conducere al lui Liviu Dragnea, însă fără să-i dea numele: „PSD trebuie să rămână un partid de stânga. Drumul pe care a apucat nu duce nicăieri: nici la stânga, nici la dreapta, nici la centru. Nu putem fi un simplu partid al puterii, trambulină pentru niște lideri…

Nu cred că este cineva, în PSD sau în guvern, care să poată spune că totul este perfect în munca lui. Dar nici nu putem să folosim tot felul de pretexte pentru a-i elimina pe unii, din motive care țin de „nesupunerea” față de lider”.

Rezultate moțiune de cenzură Guvern. Cheia ar putea fi la minorități

Ce decizii au luat partidele? Dacă în ceea ce privește membrii PSD și ALDE e clar, având în vedere că rezultate moțiune de cenzură Guvern sunt vitale, celelalte partide din Parlament au luat decizii diferite.

Liberalii au anunțat că vor fi prezenți în sală, vor participa la dezbaterea moțiunii, dar nu vor vota. Potrivit unor surse, ar exista și câțiva parlamentari liberali care au negociat cu PSD, însă nu este clar dacă vor influența rezultate moțiune de cenzură Guvern.

Membrii USR au convenit să intre în sală, dar să nu-și exercite votul la moțiunea de cenzură.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat ieri că partidul său nu va participa la votul moțiunii de cenzură, după ce a avut negocieri cu coaliția PSD-ALDE.

Nici parlamentarii PMP nu ar influența rezultate moțiune de cenzură Guvern, potrivit liderilor partidului. Aceștia nu vor participa la vot, dar își vor trimite un reprezentant la numărarea voturilor, „pentru a securiza” acest proces.

Rezultate moțiune de cenzură Guvern ar putea fi influențate de reprezentanții monorităților naționale, alții decât cei ai maghiarilor. Liderul grupului, Varujan Pambuccian, a anunțat că fiecare dintre cei 17 parlamentari vor vota conform propriei conștiințe. Însă există informații că Liviu Dragnea ar fi negociat cu aceștia și și-ar fi asigurat susținerea a multora dintre aceștia.

FOTO: Libertatea.ro