Rezultate extraordinare pentru elevii români. Șase medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

Lotul olimpic de chimie al României a obținut două medalii de aur, două de argint și două de bronz șa cea de-a 50-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie.

Andrei Iliescu, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București și Paul Haidu-Gerea, în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, au cucerit medalii de aur la Moscova.

Cei doi au fost premiați cu aur și argint la ediția precedentă, însă, de această dată, Andrei Iliescu a reușit să obțină punctajul maxim.

Cristian Robert Raclea și Mihnea Daniel Zoican, ambii în clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Galați, respectiv Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București, au obținut medaliile de argint.

Georgiana Sabina Firtală și Raluca Dărăuță, ambele în clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, respectiv ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, au cucerit bronzul la Olimpiada Internațională de Chimie.

Elevii au susținut câte trei probe, timp de cinci ore. Două probe au fost teoretice, în timp ce una a fost practică.

Românii s-au descurcat excelent la această Olimpiadă Internațională, unde au rezolvat probleme de chimie fizică, științele vieții, chimie organică, chimie anorganică și chimie analitică.

Învățământul românesc a mai avut parte de câteva vești bune în ultima vreme. Elena Onose și Miriam Ioana Dițu, eleve la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, din Bârlad, au câștigat câte o mențiune la un concurs organizat de agențiile spațiale din SUA și Europa.

Elevele au fost printre cele mai bune participante din cei 103 elevi participanți la Concursul ”Cassini – Scientist for a Day”, organizat de NASA (Agenția Spațială a Statelor Unite ale Americii) și ESA (Agenția Spațială Europeană).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O tânără arhitectă din România îngrijește patrimoniul faimoasei universități Oxford
Distincție importantă pentru Alexandra Dariescu, pianista din România care i-a cucerit pe britanici
Povestea singurului parfumier român. Cum a reușit într-o lume dominată de francezi?