Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Jiu. Edu.ro afișează notele

rezultate evaluare națională 2018 târgu jiu
Elevii din Târgu Jiu pot contesta rezultatele la Evaluare Națională 2018 marți, 19 iunie. Foto: Radufan (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Jiu. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut în această săptămână examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de autoritățile din Ministerul Educației Naționale pe evaluare.edu.ro.

Peste 144.000 de elevi au susținut Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

* Luni, 19 iunie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română
* Miercuri, 21 iunie, copiii au dat examen la Matematică
* Joi, 22 iunie, elevii au dat examen la Limba Maternă

La proba de Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, compusă de Magda Isanos, aparţine genului liric. De asemenea, elevilor li s-a cerut să explice rolul cratimei sau modul prin care s-au format anumite cuvinte din limba română.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică. Ultimul subiect a constat în descrierea (în 150-300 de cuvinte) a unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Jiu – Afișarea notelor pe edu.ro

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2017, elevii au primit la primul subiect operaţii simple și exerciții de geometrie. La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.

Cel de-al treilea subiect a fost tot unul de geometrie. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Târgu Jiu pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor se face până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Jiu, elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestație numai azi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Jiu – Notarea lucrărilor

Pentru cel de-al doilea an, lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. Conform prevederilor metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate. „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații”.

Nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Jiu – Repartizarea computerizată la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Târgu Jiu, va începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

Media notelor obţinute la Evaluarea Națională 2017 constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul școlar 2017-2018. Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).