Rezultate dezastruoase pentru Logan și Sandero la testele Latin NCAP

FOTO: Captură LatinNCAP
FOTO: Captură LatinNCAP

Sandero și Logan au obținut câte o stea din cinci la testele de impact, pentru protecția pasagerilor, la testele Latin NCAP. Este vorba despre modelele produse pentru Brazilia, Argentina și Columbia, sub sigla Renault.

Însă, trebuie precizat că modelele Sandero și Logan produse pentru țările acestea sunt destinate exclusiv pentru piața sud-americană și, potrivit Promotor, s-a renunțat la unele sisteme de siguranță pentru ca ele să fie cât mai accesibile ca preț.

Prin comparație, Sandero produs la Mioveni a obținut patru stele la testele Euro NCAP de siguranță.

Directorul Latin NCAP a declarat că rezultatul este inacceptabil pentru vehicule aflate în topul vânzărilor și a încurajat producătorul să facă schimbări rapide, astfel încât viețile pasagerilor să fie protejate.

Brazilia a fost prima țară sud-americană în care a fost lansat Renault Logan. În urmă cu doi ani, reprezentanții Renault declarau că Brazilia are potențial pentru a înregistra vânzări anuale de 3,4 – 4 milioane de vehicule. Tot atunci, Renault anunța că se așteaptă ca alte piețe ermegente, cum ar fi India și Africa, să înregistreze creșteri solide în următorii ani.

Fabrica din Curitiba, Brazilia, produce în prezent modelele Duster, Sandero, Logan, Duster Oroch, Sandero Stepway, Captur și Kwid.

La un an de la lansarea pe piață, în 2005, primul model Dacia Logan a primit 3 stele din 5 la testele de siguranță realizate de EuroNCAP. A devenit primul model al constructorului piteștean supus acestor teste.

https://www.youtube.com/watch?v=Wv9zcHce5jo

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.