Rezultate Bacalaureat 2017 edu.ro. Ce note au luat elevii români

rezultate bacalaureat 2017 edu.ro
Sursa: edu.ro

Rezultate Bacalaureat 2017 edu.ro. Ministerul Educației Naționale a publicat astăzi rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2017 pe siteul bacalaureat.edu.ro.

Cei interesați pot căuta notele unui elev după numele acestuia. De asemenea, pe siteul edu.ro pot fi văzute notele dintr-un anumit județ, iar elevii pot fi ordonați alfabetic sau după medie.

La nivel național, 97 de elevi au obținut în acest an media 10 la examenul de Bacalaureat.

În acest moment, înainte de rezolvarea contestațiilor, rata de promovabilitate de la examenul de BAC 2017 este de 71,4%, a anunțat ministrul Educației, Liviu Pop, într-o conferință de presă. 91.754 de elevi din cei prezenți la examenul de Bacalaureat 2017 au promovat.

Absolvenții de clasa a XII-a care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații numai astăzi, 5 iulie, între orele 16.00 și 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 6 – 9 iulie, iar pe 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Rezultate Bacalaureat 2017 edu.ro

Pe 26 iunie, elevii au susținut prima probă scrisă de la examenul de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română (proba Ea). Următoarea probă scrisă a fost pe 27 iunie, la Limba şi literatura maternă (proba Eb).

Pe 28 iunie absolvenții au susținut proba obligatorie a profilului (proba Ec), la Matematică sau la Istorie.

Ultima probă de la examenul de Bacalaureat a fost pe 30 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed). În funcție de specializare, elevii au putut opta pentru una dintre disciplinele: Anatomie, Biologie vegetală, Chimie organică, Chimie anorganică, Fizică, Informatică, Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Rezultate Bacalaureat 2017 edu.ro – Cum se promovează BAC-ul

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
– susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
– obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat, au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate Bacalaureat 2017 edu.ro – Cum s-au corectat lucrările

Ca la Evaluarea Națională, lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.”

Nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

La examenul de bacalaureat s-au putut înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Elevii români care au studiat în străinătate s-au putut înscrie la examenul de Bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MECTS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

CALENDARUL examenului de Bacalaureat 2017 Sesiunea iunie-iulie 2017

5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
6 – 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.